Pred dvojtýždňovými prázdninami ju čaká posledné riadne rokovanie

NETKY.SK • 1 August 2012, 07:13 • 2 min
Pred dvojtýždňovými prázdninami ju čaká posledné riadne rokovanie

Pred dvojtýždňovými prázdninami ju čaká posledné riadne rokovanie - Politika Ministri sa dnes naposledy zídu pred vyše dvojtýždňovými vládnymi prázdninami. Tie by mali trvať od 6.

slovakia

left justify in out

img

Ministri sa dnes naposledy zídu pred vyše dvojtýždňovými vládnymi prázdninami. Tie by mali trvať od 6. do 22. augusta.

Jedným z predložených materiálov je otázka pozastavenia dobudovania pavilónu na výrobu pandemickej vakcíny v Malackách. Takúto možnosť ešte minulý mesiac pripustil premiér Robert Fico. Dôvodom má byť to, že sa zatiaľ nenašiel prevádzkovateľ továrne. V prípade, že kabinet pozastavenie odobrí, ministerstvo zdravotníctva a Správa štátnych hmotných rezerv pripravia nový návrh ďalšieho postupu tohto investičného zámeru.

Práce na továrni by sa pritom nemali zastaviť úplne, v tých stavebných sa má pokračovať, pričom pozastavenie sa má týkať realizácie technologickej časti pavilónu. Podľa Správy štátnych hmotných rezerv sa na projekt doteraz preinvestovalo 11,8 milióna eur. Audit ministerstva financií ukázal, že 237.000 eur sa využilo nehospodárne. To je v súčasnosti aj predmetom vyšetrovania polície, rovnako ako zmena lokality továrne, ktorá sa mala pôvodne stavať v Šarišských Michaľanoch.

Vláda sa bude takisto zaoberať riešením dlhodobo nepriaznivej ekonomickej situácie Vojenského opravárenského podniku (VOP) Nováky. Spoločnosť nemá dostatok finančných prostriedkov ani na úhradu prevádzkových nákladov. Keďže ministerstvo obrany nedokáže zabezpečiť dostatok zákaziek na likvidáciu munície, pre ďalšie fungovanie VOP navrhuje vstup strategického partnera. Verejné ponukové konanie plánuje rezort vyhlásiť v najbližších dňoch. S jeho víťazom by sa uzavrela zmluva o 20-ročnom prenájme podstatnej časti nehnuteľného a hnuteľného majetku spoločnosti. Rovnako tak by musel naďalej zamestnávať súčasných jej pracovníkov.

Na programe 18. schôdze je tiež návrh projektových zámerov na podporu pracovných miest pre mladých nezamestnaných a pre znevýhodnených uchádzačov o zamestnanie nad 50 rokov. Na tento účel vláda realokovala z nevyčerpaných eurofondov z operačného programu Vzdelávanie 70 miliónov eur do operačného programu Zamestnanosť a sociálna inklúzia, ktorý riadi ministerstvo práce. Cieľom realizovaných projektov má byť podpora vytvárania pracovných miest pre mladých ľudí a podpora malých a stredných podnikov. Z regionálneho hľadiska je úlohou rezortu práce definitívne vybrať kraje SR, ktorých sa budú projekty týkať. Takýto uchádzači o prácu musia dostať zmluvu na riadny pracovný pomer na minimálne šesť mesiacov.

Vedúci Úradu vlády SR Igor Federič predložil na rokovanie zámer na rekonštrukciu kaštieľa v Rusovciach. Suma spolu s projekčnými a prieskumnými prácami sa odhaduje na približne 39,6 milióna eur. Predpokladá sa, že stavebná činnosť na kaštieli, parku, čeľadníku a interiérovom vybavení by sa mohla kompletne dokončiť v priebehu štyroch rokov. Stav tejto národnej kultúrnej pamiatky je v súčasnosti podľa Krajského pamiatkového úradu v Bratislave narušenom až havarijnom stave.

Na programe je aj komplexný dokument týkajúci sa prípravy historicky prvého predsedníctva SR v Európskej únii v druhej polovici roka 2016. Ako upozorňuje rezort diplomacie, ide o veľmi náročný proces, ktorého spustenie sa odporúča minimálne štyri roky pred samotným predsedníctvom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies