Pred druhým kolom prezidentských volieb po prvý raz vedie Kaczynski

NETKY.SK • 2 Júl 2010, 13:53 • 2 min
Pred druhým kolom prezidentských volieb po prvý raz vedie Kaczynski

Pred druhým kolom prezidentských volieb po prvý raz vedie Kaczynski - Politika Dva dni pred rozhodujúcim druhým kolom prezidentských volieb v Poľsku má náskok po prvý raz kandidát opozičnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczynski. Expremiér

slovakia

left justify in out

Dva dni pred rozhodujúcim druhým kolom prezidentských volieb v Poľsku má náskok po prvý raz kandidát opozičnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczynski.
      Expremiér Kaczynski môže rátať so 49 percentami hlasov a jeho súper Bronislaw Komorowski z vládnucej Občianskej platformy (PO) so 47 percentami hlasov, vyplýva z dnes zverejnenej prognózy inštitútu GfK Polonia pre denník Rzeczpospolita. Koho podporia zvyšné štyri percentá nerozhodnutých voličov, inštitút nevie posúdiť, výsledky nedeľňajších volieb sú tak otvorené.
      Štvrtkový prieskum GfK Polonia na vzorke 1000 voličov priniesol zhodný výsledok - 45 percent - pre oboch kandidátov. Desať percent respondentov bolo nerozhodnutých, no podľa expertov inštitútu väčšina z nich bude podobne ako v prvom kole hlasovať za Kaczynského.
      Ešte pred týždňom viedol v prieskume GfK Komorowski o 11 percent pred Kaczynským (53 a 42 percent). Politológ Jacek Kloczowski pre Rzeczpospolitu povedal, že Kaczynski si polepšil v televíznom dueli, pričom nedeľňajšie voľby budú tesné.
      V prvom kole prezidentských volieb zvíťazil 20. júna Komorowski so ziskom 41,5 percenta hlasov pred Kaczynským, ktorému odovzdalo hlas 36,4 percenta zúčastnených voličov. Keďže nikto nezískal nadpolovičnú väčšinu, musí sa 4. júla konať druhé kolo.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies