Pred dovolenkou si skontrolujte svoje platobné karty

NETKY.SK • 26 Apríl 2012, 07:22 • 2 min
Pred dovolenkou si skontrolujte svoje platobné karty

Pred dovolenkou si skontrolujte svoje platobné karty - Radíme  Blíži sa letné obdobie, a tým aj čas dovoleniek. Neodmysliteľnou súčasťou cestovnej výbavy tak pri domácich, ale hlavne zahraničných dovolenkách sú platobné karty, ktoré do značnej miery nahrá

slovakia

left justify in out

img

 Blíži sa letné obdobie, a tým aj čas dovoleniek. Neodmysliteľnou súčasťou cestovnej výbavy tak pri domácich, ale hlavne zahraničných dovolenkách sú platobné karty, ktoré do značnej miery nahrádzajú hotovosť. Na jednej strane sa tým človek vyvaruje straty, prípadne krádeže peňažnej hotovosti, na strane druhej je používanie platobných kariet symbolom modernej doby.

Aj pri príprave na dovolenky by však nemali ľudia zabúdať na niektoré zásady, ktorých dodržiavanie im umožní bezpečne a pohodlne tieto služby, ktoré karty umožňujú, využívať.

Marcela Kráľová z VÚB v tejto súvislosti radí: "Odporúčame, aby si klienti zobrali dve karty, napríklad aj kombináciu debetnej a kreditnej karty. Je to výhodné hlavne v tom, že práve pri debetnej sa môže stať, že sa minú peniaze na účte a vtedy víta práve možnosť kreditnej karty, keď môže čerpať peniaze banky a splatiť ich až o mesiac, keď mu príde výpis. Potom je dôležité skontrolovať si aj to, či má dostatok peňazí na účte, či má dostatočné limity na karte, najmä ak očakáva, že bude mať nejaké vyššie výdavky v zahraničí a samozrejme, čo my veľmi odporúčame, je nastaviť si SMS notifikácie, aby bol klient vždy informovaný o všetkých svojich pohyboch a aj o disponibilnom zostatku."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies