Pred dňom voľna na Vuelte triumf Taliana Sbaragliho

NETKY.SK • 31 August 2015, 18:13 • 2 min
Pred dňom voľna na Vuelte triumf Taliana Sbaragliho

CASTELLÓN - Víťazom 10. etapy cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa sa stal v špurte pelotónu Talian Kristian Sbaragli z tímu MTN-Qhubeka.

slovakia

left justify in out

Víťaz absolvoval 146,6 km z Valencie do Castellónu v čase 3:12:43 a v záverečnom šprinte nečakane zdolal hlavného favorita, Nemca Johna Degenkolba (Gian-Alpecin) aj Španiela Joaquína Rojasa (Movistar). Pre 25-ročného Sbaragliho to je prvý triumf na pretekoch Grand Tours v kariére.


Majiteľ červeného dresu lídra pretekov sa tentoraz nemenil. V pohode si ho udržal Holanďan Tom Dumoulin z tímu Gian-Alpecin s nezmeneným náskokom 57 sekúnd pred Španielom Joaquímom Rodríguezom z tímu Kaťuša.

V utorok nasleduje na Vuelte deň voľna a po ňom supernáročná 11. etapa. Na území Andorry, maličkého horského štátu v Pyrenejach, cyklisti absolvujú náročnú horskú previerku (Andorra la Vella - Cortals d´Encamp, 138 km), ktorá bude takmer celá len do kopca a z kopca. Pretekári musia prekonať šesť horských priechodov, jeden špeciálnej, ďalšie štyri prvej a jeden druhej kategórie. Na odpočinok či krátky výdych nebude čas. Cyklisti budú musieť zvládnuť spolu 4950 výškových metrov.


Pondelková etapa bola jednou z tých, kde mohol v koncovke uspieť Peter Sagan, ale šprintérsky líder tímu Tinkoff-Saxo nenastúpil už na nedeľňajšiu 9. etapu, čo bol dôsledok zranení zo sobotňajšej nehody, ktorú zapríčinil nepozorný motorkár. V 10. etape organizátori pripravili pre cyklistov nie cieľové, ale predcieľové stúpanie. Na Alto del Desierto de las Palmas jazdci stúpali 9 km a jeho vrchol bol na 129,5. km, čiže 17 km pred cieľom. Nezrodil sa tam žiadny výraznejší únik, a tak sa čakalo na to, kto zo šprintérskych tímov pripraví pre svojho lídra najlepšiu pozíciu pred záverečným finišom. Zdalo sa, že Giant-Alpecin urobia všetko pre Johna Degenkolba, ktorý sa v tomto roku na Vuelte ešte neradoval z triumfu v etape. To sa napokon nezmenilo. Z prekvapujúceho víťazstva sa tešil Talian Kristian Sbaragli z tímu MTN-Qhubeka tesne práve pred Degenkolbom.


Výsledky:

10. etapa (Valencia - Castellón, 146,6 km): 1. Kristian Sbaragli (Tal.) MTN-Qhubeka 3:12:43 h, 2. John Degenkolb (Nem.) Giant-Alpecin, 3. José Joaquín Rojas (Šp.) Movistar - rovnaký čas ako víťaz

Poradie po 10. etape: 1. Tom Dumoulin (Hol.) Giant-Alpecin 38:34:56 h, 2. Joaquím Rodríguez (Šp.) Kaťuša +57, 3. Esteban Chaves (Kol.) Orica GreenEdge +59, 4. Fabio Aru (Tal.) +1:13, 5. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar +1:17, 6. Nairo Quintana (Kol.) +1:17
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona