Pred DK SFZ sa dostavil len Hodúr: Domov idem spokojnejší

NETKY.SK • 26 September 2013, 16:50 • 2 min
Pred DK SFZ sa dostavil len Hodúr: Domov idem spokojnejší

BRATISLAVA - V súvislosti s vypočúvaním v korupčnej afére sa z predvolaných osôb dostavil vo štvrtok pred Disciplinárnu komisiu Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) len Ivan Hodúr. Stredopoliar s reprezentačnými skúsenosťami odišiel z Bratislavy spokojnejší, ale záverečný ortieľ ho ešte len čaká.

slovakia

left justify in out

Polícia obvinila z podplácania bývalých hráčov Ivana Žigu, Róberta Ráka a Mariána Dirnbacha. Z prijímania úplatku sú okrem Hodúra obvinení dunajskostredskí futbalisti Michal Dian, Tomáš Huber a Marek Božoň. Sprostredkovatelia úplatkov mali ovplyvňovať zápasy aj v Českej republike. Podľa doterajšieho dokumentovania svojou činnosťou ovplyvnili najmenej 19 futbalových zápasov.

"Hovorili sme o tom čo sa stalo. Dostalo som veľa otázok, ale nemôžem sa k tomu podrobnejšie vyjadrovať. Boli aj otázky na konkrétne zápasy, ale k tomu sa tiež nebudem bližšie vyjadrovať," povedal vo štvrtok pred zástupcami médií Hodúr, ktorý prišiel sám na disciplinárku. "Tak myslím si, že ja som chcel prísť a preto som aj prišiel. Uvidíme, ako to dopadne. Ortieľ ešte len padne. Neviem, ja sa zatiaľ nechcem k tomu vyjadrovať. Je to všetko rozbehnuté, prebieha vyšetrovanie, takže uvidíme, ako to dopadne." Tridsaťtriročný Hodúr počas aktívnej kariéry pôsobil v kluboch FC Nitra, Slovan Liberec, FK Mladá Boleslav, MFK Ružomberok, Zaglebie Lubin a naposledy v DAC Dunajskej Strede. Futbalom by sa však rád živil ďalej. "Odľahlo mi, Prišiel som sem na disciplinárku. Bol som tu asi jediný, ale idem domov taký spokojnejší," povedal Hodúr, ktorý sa už vyrovnal s tlakom médií a okolia. "Už ani necítim veľký tlak. Už to trochu prešlo, aj keď ma mrzí, že nemôžem hrať teraz zápasy. Uvidíme, ako to dopadne," dodal Hodúr, ktorý sa k svojej futbalovej budúcnosti nechcel vyjadriť.

Zaisťovacia policajná akcia prebehla v Česku aj na Slovensku 11. septembra. Policajti zadržali 18 ľudí, z toho šesť v SR, ostatných v ČR. Pri domových prehliadkach zaistili 49.000 eur v hotovosti a techniku na mobilnú komunikáciu. Obvineným z podplácania hrozí väzenie na dva až päť rokov, obvineným z prijímania úplatku tri až osem rokov za mrežami. Na Slovensku ide o prvý odhalený prípad korupcie, ktorý mala spáchať organizovaná skupina. Na vrchole pyramídy podľa polície stojí osoba, ktorá sa nachádza v Ázii a online uzatvárala stávky na zmanipulované futbalové zápasy.

Za členov disciplinárnej komisie sa pre médiá vo štvrtok vyjadrili jej poverený predseda Miroslav Vlk a sekretár DK Peter Lang. "Na dnešné zasadnutie sme mali pozvaných šesť účastníkov tohto disciplinárneho konania. Prizvali sme štyroch hráčov DAC-u Dunajskej Stredy a ďalších hráčov, ktorí sa podieľali na tejto afére. Prišiel pán Hodúr a ospravedlnil sa pán Dian, ostatní sa nedostavili bez ospravedlnenia," uviedol Vlk, ktorý priblížil aj ďalšie kroky DK: "Ďalší postu bude ten, že sme ich všetkých opäť pozvali na ďalšie zasadnutie, ktoré bude desiateho októbra o 15.00, resp. sa nám musia písomne vyjadriť k dnešnej neúčasti."

"Dnes nepadlo žiadne meritórne rozhodnutie vo veci, DK sa oboznámila so stanoviskom Ivana Hodúra a vo veci bude pokračovať po doložení stanovísk príslušných orgánov," dodal Lang. Podľa Vlka môže u Ivana Hodúra pri výške jeho trestu zohrať fakt to, že sa vo štvrtok ako jediný zúčastnil zasadania: "U pána Hodúra budeme brať do úvahy poľahčujúce okolnosti, ktoré zohrajú pri disciplinárnom opatrení určite veľmi dôležitú úlohu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies