Pred daňovým úradom v Aténach vybuchla bomba

NETKY.SK • 26 September 2013, 09:43 • 2 min
Pred daňovým úradom v Aténach vybuchla bomba

ATÉNY - Podomácky vyrobená bomba vybuchla dnes pred daňovým úradom v luxusnej štvrti gréckej metropoly Atény. Výbuch poškodil vchod do budovy a rozbil okná na okolitých bytoch, ale k zraneniu osôb nedošlo, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Polícia uzavrela oblasť na predmestí Kifisia, kde býva veľa prominentov po tom, čo 05.00 h miestneho času (04.00 h SELČ) zatelefonoval do redakcie miestnych novín anonym a oznámil, že do 30 minút vybuchne bomba. K zodpovednosti za výbuch, ktorý polícia označila za malý, sa zatiaľ nikto neprihlásil. "Bomba obsahovala len malé množstvo trhaviny," uviedol predstaviteľ polície, ktorý odmietol byť menovaný.

Útoky podomácky vyrobenými bombami sú v Grécku, ktoré bojuje s najhoršou finančnou krízou za desaťročia, pomerne časté. V uplynulých mesiacoch sa vystupňovali aj útoky na politických činiteľov, predstaviteľov polície a súdnictva, ku ktorým sa v niektorých prípadoch prihlásili rôzne anarchistické a krajne ľavicové skupiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies