Pred cyperským prezidentským palácom protestovali tisíce učiteľov

NETKY.SK • 29 August 2018, 10:17 • 2 min
Pred cyperským prezidentským palácom protestovali tisíce učiteľov

Nikózia- Niekoľko tisíc učiteľov základných a stredných škôl pochodovalo v utorok pred cyperský prezidentský palác v metropole Nikózia.

slovakia

left justify in out

Protestovali tak proti úsporným opatreniam, ktorými chce vláda v ich rezorte znížiť výdaje patriace k najvyšším v Európskej únii.

 

Vedúci učiteľských odborov tvrdia, že opatrenia oslabia kvalitu verejného vzdelávania.

 

Hnevá ich tiež fakt, že ministerstvo školstva takéto úpravy, medzi ktorými je napríklad aj predĺženie pracovného času pre niektorých profesijne starších pedagógov, zaviedlo bez toho, aby by ich s učiteľmi najskôr prediskutovalo.

 

Na cyperských základných a stredných školách sa začne učiť - ako obvykle - už v septembri, učitelia však budú hlasovať o možnom štrajku vrátane svojho upustenia od aktivít, ktoré na pôde škôl vykonávajú pomimo bežnej výučby.

 

Spor s pedagógmi sa minulý týždeň pokúšal vyriešiť cyperský prezident Nikos Anastasiadis, jeho snaha však skončila neúspechom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies