Pred cestou na letné olympijské hry buďte opatrní pri výbere hotela

NETKY.SK • 26 Marec 2012, 07:17 • 2 min
Pred cestou na letné olympijské hry buďte opatrní pri výbere hotela

Pred cestou na letné olympijské hry buďte opatrní pri výbere hotela - Radíme Ak sa v lete plánujete zúčastniť na letných olympijských hrách v Londýne, buďte opatrní pri online rezervovaní ubytovania a vstupeniek. Najbezpečnejší spôsob je rezervovať ubytov

slovakia

left justify in out

img

Ak sa v lete plánujete zúčastniť na letných olympijských hrách v Londýne, buďte opatrní pri online rezervovaní ubytovania a vstupeniek. 
      "Najbezpečnejší spôsob je rezervovať ubytovanie priamo v renomovanom hoteli alebo v renomovanej cestovnej kancelárii," radí hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Ak sa rozhodnete rezervovať ubytovanie prostredníctvom cestovnej kancelárie, overte si, či je členom niektorého obchodného združenia, napríklad ABTA, Travel Association alebo Air Travel Organisers Licensing (ATOL). 
      Ak si zvolíte možnosť vybrať si konkrétny hotel, podľa máp zistite, či sa adresa zariadenia zhoduje s adresou uvedenou v ponuke a či existujú referencie predchádzajúcich návštevníkov zariadenia. Dajte tiež pozor nato, či komunikujete so skutočným majiteľom zariadenia alebo jeho sprostredkovateľom.
      Zistite, či o sprostredkovateľskej internetovej stránke, cez ktorú si objednávate hotel, existujú referencie. Samotného sprostredkovateľa sa spýtajte, ako ponúkané hotely preveruje. "Všimnite si, či jeho webstránka používa Padlock symbol na označenie bezpečnosti stránky," upozornil policajný hovorca. Polícia odporúča tiež skontrolovať v danom hoteli termíny a podmienky, aby ste presne vedeli, za čo platíte. 
      "Pri platbe za ubytovanie nikdy neplaťte v hotovosti, ani nepoužívajte na prevod platby Western Union alebo Moneygram, pretože nie sú určené na komerčné platby, najbezpečnejšie je platiť kreditnou kartou," dodal Slivka. Cestujúci by podľa neho nemali zabúdať na to, že existujú podvodné ponuky a klamlivé reklamy. "Ak máte pochybnosti o zariadení, nerezervujte si tam ubytovanie," uzavrel. 
      Na opatrnosť pred podvodníkmi vyzvala londýnska polícia.
      Letné olympijské hry sa budú konať v Londýne od 27. júla do 12. augusta. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies