Pred blížiacou sa búrkou Kai-Tak evakuovali sedem provincií

NETKY.SK • 14 August 2012, 13:43 • 2 min
Pred blížiacou sa búrkou Kai-Tak evakuovali sedem provincií

Pred blížiacou sa búrkou Kai-Tak evakuovali sedem provincií - Svet Stovky obyvateľov severných provincií Filipín, ktorí žijú na pobreží a pri riekach, evakuovali pred blížiacou sa tropickou búrkou Kai-Tak. Oznámili to dnes filipínski predstavitelia.

slovakia

left justify in out

img

Stovky obyvateľov severných provincií Filipín, ktorí žijú na pobreží a pri riekach, evakuovali pred blížiacou sa tropickou búrkou Kai-Tak. Oznámili to dnes filipínski predstavitelia.
      Kai-Tak sa pohybuje rýchlosťou 13 kilometrov za hodinu a očakáva sa, že v stredu zasiahne provinciu Cagayan. Nárazový vietor dosahuje rýchlosť 90 kilometrov za hodinu.
      Povinnú evakuáciu nariadili v provincii Cagayan a ďalších šiestich provinciách.
      Hlavné mesto Manila a susedné provincie zasiahli minulý týždeň povodne, ktoré spôsobili prívalové dažde. O život prišlo 95 ľudí a viac ako 330.000 ľudí je stále v evakuačných táboroch. Boli to najhoršie povodne od roku 2009, keď tropická búrka Ketsana spôsobila prívalové záplavy, ktoré si vyžiadali 501 mŕtvych a nezvestných.
      Tropická búrka Kai-Tak môže priniesť ďalšie dažde. Preto nebolo ľuďom, ktorí žijú v okolí riek, jazier a na pobreží, dosiaľ umožnené vrátiť sa domov.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies