Pred 50 rokmi minca posunula FC Liverpool do semifinále EP

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 08:41 • 2 min
Pred 50 rokmi minca posunula FC Liverpool do semifinále EP

LIVERPOOL - V utorok 24. marca si predovšetkým starší futbaloví priaznivci pripomenuli 50. výročie neobyčajného zápisu z histórie spomenutého športu. Presne v tento deň v roku 1965 bojoval anglický FC Liverpool v rozhodujúcom zápase o postup do semifinále Európskeho pohára 1964/65 proti nemeckému 1. FC Kolín nad Rýnom.

slovakia

left justify in out

V prvom dueli v Nemecku sa zápas skončil bezgólovou remízou, odveta na Anfield Road, avšak až v náhradnom termíne, dopadla rovnakým výsledkom. Zaujímavosťou je, že odvetný duel v Liverpoole pôvodne naplánovaný o dva týždne skôr zrušili krátko pred jeho začiatkom pre snehovú fujavicu.

 

V tom čase ešte neexistovalo pravidlo o strelách zo značky pokutového kopu, na rad tak prišiel rozhodujúci zápas na neutrálnej pôde v holandskom Rotterdame - s výsledkom 2:2. Nič sa nezmenilo ani v následnom predĺžení. Rozhodca Robert Schaut si tak pozval k sebe kapitánov oboch tímov, liverpoolskeho Rona Yeatsa a kolínskeho Hansa Sturma a opýtal sa: "Hlava alebo orol?"

 

Šťastný lós mincou tak posunul medzi najlepšie štyri mužstvá EP hráčov "The Reds". Kým v Anglicku na tento zápas spomínajú radi, Nemci doteraz hovoria o jednej z najhorších prehier v histórii európskych pohárov. Informácie pochádzajú z oficiálnych stránok oboch spomenutých klubov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies