Prečo si nahlásiť pobyt v Bratislave?

NETKY.SK • 26 September 2018, 09:00 • 2 min
Prečo si nahlásiť pobyt v Bratislave?

BRATISLAVA – prirodzené spoločenské a ekonomické centrum Slovenska, kam sa ľudia sťahujú za prácou, rodinou či šťastím. Pokiaľ v Bratislave žijete, ale nepochádzate originál odtiaľ, tak zrejme nechtiac prispievate k tomu, že miestne dane za vás nejdú do Bratislavy, ale do obce, kde máte trvalý pobyt.

slovakia

left justify in out

Samotné mesto teda spustilo kampaň, aby ľudia, ktorí v Bratislave žijú, sa k tomuto faktu prihlásili a nahlásili si trvalý pobyt. Okrem samotných občanov sú tu však aj živnostníci a podnikatelia. A rovnako aj im sa oplatí nahlásiť si pobyt v Bratislave. 

 

Bratislava ako ideálne riešenie na trvalý pobyt

 

Ak ste živnostník či majiteľ eseročky, tak sa všade bude zobrazovať adresa vášho trvalého pobytu. A bez urážky k nejakým malým obciam, určite vyzerá serióznejšie, ak tam je uvedená ako adresa Bratislava než nejaká malá obec. Dnes už je možné sprostredkovane si vybaviť trvalý pobyt v Bratislave, a to konkrétne v mestskej časti Rača. Sprostredkovateľ vám na tomto mieste zabezpečí označenú poštovú schránku, odfotenie každej prijatej zásielky a samozrejme oficiálny trvalý pobyt v hlavnom meste Slovenska. Výhodou je hlavne prestíž a uľahčenie komunikácie s úradmi. Toto riešenie je výhodné aj pre živnostníkov, ktorí síce žijú v Bratislave, ale trvalý pobyt majú inde a tak si musia kvôli pošte či úradom chodiť neustále cez pol Slovenska. Takto si nemusíte prenajímať kanceláriu na doručovanie pošty, ale jednoducho si nahlásite trvalý pobyt v Rači, kam vám budú chodiť všetky zásielky. 

 

Prechodný pobyt pre nájomcov

 

Častým argumentom ľudí proti nahláseniu pobytu v Bratislave je to, že žijú v prenajatom byte a majitelia im pri nahlasovaní pobytu nechcú vyjsť v ústrety. Pozor však na zákony! Ak sa mimo svojho trvalého pobytu budete zdržiavať dlhšie než 90 dní, musíte štátu do desiatich dní nahlásiť miesto prechodného pobytu! Preto sa oplatí nahlásiť si prechodný pobyt v Bratislave, uľahčí vám to  komunikáciu s úradmi, získanie parkovacej karty či umiestnenie dieťaťa do školy, resp. škôlky. Tzv. rezidenti, teda ľudia, ktorí majú v hlavnom meste prechodný či trvalý pobyt, to oproti „cezpoľným“ majú vo veľa oblastiach ľahšie, lepšie a lacnejšie. 

 

Bratislava ideálnym miestom na život

 

Naše hlavné mesto je skutočne perfektné na život a preto sa oplatí nahlásiť si v ňom trvalý či prechodný pobyt. Medzi výhody teda môžeme zaradiť ľahšiu komunikáciu s úradmi, ľahšie získanie parkovacej karty či získanie lekára v mestskej časti, kde žijete. A v neposlednom rade pocit, že svoje miestne dane odvádzate skutočne v prospech mesta, ktoré máte radi a kde žijete. Je to fajn vedieť, že peniaze, ktoré dávate zo svojho príjmu, idú takto v konečnom dôsledku aj vo váš prospech. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies