Keď muži zistia, čo sú to kontrakcie

NETKY.SK • 30 Január 2016, 16:21 • 2 min
Keď muži zistia, čo sú to kontrakcie

AMSTERDAM - Muži sa občas zvyknú preceňovať. Napríklad keď hovoria, že by pôrod hravo zvládli sami a že to ženy s krikom na pôrodnej sále trochu preháňajú. Ako je to ale v skutočnosti? Zvládli by to páni naozaj? V experimentoch, kedy skúšali vydržať falošné pôrodné bolesti, neuspeli a dieťa by nedokázali porodiť.

slovakia

left justify in out

Dvaja Holanďania sa chceli na vlastnej koži presvedčiť, či je pôrod skutočne tak ťažký, ako ho väčšina žien opisuje. Možno si mysleli, že ženy preháňajú alebo si jednoducho chceli tiež aspoň raz za život vyskúšať pôrod.                

 

Dennis Storm a Valerio Zena dostali v holandskej televíznej show od profesionálnych pôrodných asistentov na brucho elektródy stimulujúce kontrakcie. Falošné pôrodné bolesti vydržali len dve hodiny, potom pre nich bola bolesť príliš silná a elektródy dali dole.

Najskôr boli kontrakcie slabé, ale s časom sa stupňovali. V prvých chvíľach boli Holanďania v údive, čo sa to s ich telom deje, potom sa dokonca aj smiali. Ale smiech ich čoskoro prešiel a v konečnom štádiu kričali, zatínali prsty do vankúšov a už si priali mať po "pôrode".  

 

Pred tromi rokmi si v inom televíznom programe vyskúšal pôrodné bolesti doktor a otec troch detí Andrew Rochford. Chcel zistiť, kto má vyšší prah bolesti. Nechal na seba tiež upevniť elektródy simulujúce kontrakcie a pôrod mohol začať.  

 

Doktor bol už zo začiatku prekvapený, že aj slabé kontrakcie zo začiatku sú bolestivé. Onedlho už menil každú chvíľu pozície, aby uľavil neprestávajúca bolesti, ale skoro nič nepomáhalo. Dýchal rajský plyn, aby sa jeho bolesti trochu zmiernili, ale stále ich znateľne cítil.

Po troch a pol hodinách doktor ukončil experiment a ospravedlňoval sa svojej žene. Nemohol už ďalej zniesť bolesti. Priznal, že ženy majú vyšší prah bolestivosti, muži by pôrod jednoducho nezvládli tak dobre (či vôbec) ako ženy.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies