Prečo juhokórejská burza ponúka obmedzené množstvo tokenov?

NETKY.SK • 30 Január 2018, 23:23 • 2 min
Prečo juhokórejská burza ponúka obmedzené množstvo tokenov?

SOUL - Mnoho investorov, najmä obchodníkov mimo Južnej Kórei zaujíma, prečo miestne burzy ako sú Bithumb a Korbit obsahujú v súčasnosti len niekoľko kryptomien.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nízka zásoba

 

Bithumb, najväčšia kryptomenová burza v krajine získala v roku 2017 z poplatkov viac ako 300 miliónov dolárov a to má na svojej platforme iba 12 kryptomien. Burza Korbit je treťou najväčšou burzou na kryptomeny v krajine, pričom má implementovaných ešte menej kryptomien ako Bithumb.

 

Juhokórejské burzy sú mimoriadne opatrné pri integrácii nových kryptomien a dôsledne analyzujú dopyt po určitých kryptomenách na trhu. Z prieskumov trhu však vyplýva, že existuje značný objem dopytu po kryptomenách, ktorých je na juhokórejskom trhu menej.

 

V dôsledku nedostatku ponuky investori nakupujú kryptomeny s vyššími sadzbami, ako sú globálne priemerné sadzby.

 

Konkrétne pred pridaním kryptomien Qtum a Zcash spoločnosť Bithumb vyhlásila, že vykonávala v priebehu niekoľkých mesiacov hodnotenia a analýzy rizík, aby sa uistila, že dopyt po týchto dvoch kryptomenách bude možné dlhodobo udržať.

 

Juhokórejskí investori nemajú záujem o všetky kryptomeny na trhu. Napríklad spoločnosť Bithumb registuje väčší denný objem obchodov kryptomeny EOS v porovnaní s kryptomenami Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Dash, Monero a Zcash. Z toho dôvodu je pre spoločnosť Bithumb výhodnejšie ponúkať svoj zoznam kryptomien, ktorý je viac populárny ako sedem hlavných.

 

Juhokórejský trh je tiež obmedzený v tom zmysle, že cudzinci nemôžu už istý čas obchodovať s kryptomenami. Už pred vydaním zákona z 20. januára mali cudzinci problém pri obchodovaní s nimi.

 

Ak má určitá kryptomena na miestnych burzách nízky dopyt a jej ponuka je veľká, tak pre burzy vzniká problém pokračovať v ich podpore.

 

V iných regiónoch ťažiari prispievajú burzám významným množstvom kryptomien, čím zvyšujú ich platobnú schopnosť. Na juhokórejskom trhu je ponuka takmer každej kryptomeny na globálnom trhu nízka, pretože neexistujú rozsiahle ťažiace centrá. Ponuka musí pochádzať z miestneho trhu, takže zámorskí ťažiari nemôžu priniesť kryptomeny na miestny trh.

 

V decembri minulého roka zatkli v Južnej Kórei niekoľko ťažiarov z Číny za predaj bitcoinov a iných kryptomien.

 

UpBit

 

V dôsledku malého množstva kryptomien uvedených na juhokórejských burzách bol debut spoločnosti UpBit vysoko očakávaný miestnymi investormi. Už počas niekoľkých mesiacov sa stala druhou najväčšou burzou s kryptomenami na trhu hneď za spoločnosťou Bithumb. Kryptocurrency K dnešnému dňu zostáva spoločnosť UpBit jedinou kryptomenovou burzou v Južnej Kórei s podporou viac ako sto kryptomien. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona