Prečo je Štefan Harabin za zrušenie sankcií proti Rusku?

NETKY.SK • 10 Február 2020, 11:40 • 2 min
Prečo je Štefan Harabin za zrušenie sankcií proti Rusku?

BRATISLAVA - Zrušenie Ústavného súdu aj Špecializovaného trestného súdu či vypovedanie Istanbulského dohovoru patria medzi priority strany Vlasť pred februárovými parlamentnými voľbami. Volebný líder strany predostrel viaceré vízie.

slovakia

left justify in out

1. Čo považujete za najväčšie problémy Slovenska a aké riešenie ponúkate?

 

Slovensko je podľa volebného lídra Vlasti v katastrofálnom stave. Privilegovaná politická kasta za pomoci spriaznených mafiánov a oligarchov našu vlasť rozkradla. Urobila z nej skorumpovaný štát a rozdelila ľudí na "našich" a ostatných. Právo a spravodlivosť si nastavili tak, aby chránili "svojich" ľudí a ostatní normálni ľudia začali živoriť.

 

img

 

"Program odpolitizovania slovenskej justície a návratu práva do nej je zásadným koncepčným krokom, ako chce strana Vlasť konkrétne riešiť katastrofálnu situáciu nielen v justícii, ale je prvým predpokladom nastolenia poriadku aj v ďalších rezortoch, v zdravotníctve, školstve, doprave a celej spoločnosti," tvrdí Harabin. 

 

Priorita strany Vlasť

Navrhujeme zásadné zmeny, na ktoré sa doteraz neodhodlal nikto za roky vládnutia súčasných koaličných i opozičných strán. Programovou prioritou strany Vlasť je nulová tolerancia zásahov politikov do justičného systému. Štátny aparát treba zastabilizovať a zabezpečiť osobnú hmotnú zodpovednosť štátnych úradníkov, ktorí budú ručiť osobným majetkom. Treba na nich zvýšiť kvalifikačné nároky.

 

Voľba GP cez plénum 

Treba sfunkčniť a odpolitizovať vyšetrovacie orgány, prokuratúru a súdy. Voľbu generálneho prokurátora robiť cez plénum Generálnej prokuratúry SR, ktoré zvolí zodpovedného človeka. V justičnom systéme sa treba vrátiť k procesu výberu nových sudcov a prokurátorov cez inštitút justičného čakateľa.

 

img

 

Prorodinná politika

V sociálno-ekonomickej oblasti je našou prioritou záchrana normálnej rodiny. V Európe je tendencia cestou ultraliberálnych politikov a elít v Bruseli ju zlikvidovať. Pokiaľ mohol prorodinnú politiku robiť Tiso, Husák, Orbán a Putin, tak ju môže robiť aj Slovensko. Napríklad v otázke sociálno-ekonomickej pri narodení prvého až štvrtého dieťaťa by dostali rodičia jednorazový príspevok 10 000 eur. Máme dosť peňazí, len sa nesmie kradnúť v celom štáte. Keď sa prestane kradnúť, tak budú peniaze aj na prorodinnú politiku.

 

2. Sú niektoré priority z vášho programu pre vás také dôležité, že nimi podmienite svoj prípadný vstup do vládnej koalície?

 

Priorita je vypovedať Istanbulský dohovor, bez toho nemôžeme existovať ako štát. Druhá vec je právo, poriadok a spravodlivosť. Padni, komu padni, policajtom treba rozviazať ruky. Tretia oblasť je záchrana suverenity štátu. Ultraliberáli hovoria o integrácii do Európy, čo znamená zánik štátu. Z Európskej únie by sa stala nadštátna organizácia, sme proti tomu. V tomto smere hrajú určité virtuálne hry SNS a Smer.

 

img

 

3. Ako sa postavíte k reforme zdravotníctva? Budete ju presadzovať?

 

V žiadnom prípade. To je len odovzdanie ešte fungujúcich nemocníc do súkromných rúk. Zdravotníctvo treba preformátovať celé. Treba sfunkčniť systém prvého kontaktu pacienta s lekárom. So zdravím sa nemôže obchodovať. Do zdravotníctva ide sedem miliárd a ku pacientovi idú dve. Päť miliárd sa rozkradne, to je strašné.

 

img

 

 

4. Aké máte programové priority na zlepšenie situácie v školstve?

 

Školstvo musí zostať bezplatné – nielen na papieri. Pred rokom 1989 gymnázium malo vyššiu úroveň ako ktorákoľvek vysoká škola dnes. Netvrdím, že nemáme vzdelaných ľudí na vysokých školách, ale sú to tí, ktorí na sebe pracujú sami.

Nie je možné, aby bol učiteľ štvaná zver. Z dôvodu platov zo škôl odchádzajú dobrí učitelia a ostali tam tí, čo sú už bližšie ku dôchodku a ľudia, ktorí to robia z presvedčenia. Minimálne polovica učiteľského stavu sú ľudia, ktorí prišli z iných oblastí. Majú garanciu, že príjmu takmer každého, keďže existuje permanentný podstav. Musia sa zvýšiť príplatky za triedneho učiteľa, zvýšiť platy.

 

img

 

Ďalšia vec, čo do školstva preniká, je mimovládková agenda a gender ideológia. Učia deti písať petície proti rodičom a učiteľom. To je normálne? Z pohľadu Sorosovej ideológie je. Desivé je to, že toto sa deje na základných a stredných školách a ministrom školstva je nominant SNS.

 

5. Plánujete upraviť daňovo-odvodový systém? Ak áno, tak ako?

 

Z našej strany je neprijateľné, aby akýkoľvek zahraničný subjekt získaval výhody vo forme investičných stimulov na úkor našich domácich podnikateľov. Bol by z toho oveľa väčší prínos ako jednosmerná orientácia ekonomiky na automobilový priemysel. Daňový a odvodový systém je problém. Veľké korporácie si vedia optimalizovaním znížiť dane, prípadne vyviezť kapitál zo Slovenska. Preto budeme presadzovať progresívne zdaňovanie, v ktorom budú platiť bohatší vyššie dane, a naopak, chudobnejší menej.

 

6. Ste za zachovanie súčasného zahranično-politického smerovania Slovenskej republiky?

 

Sme sa zotrvanie v Európskej únii, musí sa však preformátovať. Treba ju "odkorumpovať". Žiadna centrálna zahraničná politika. Okamžite treba zrušiť protiruské sankcie, lebo sú v rozpore s medzinárodným právom. Nie sú len protiruské, ale aj protislovenské, pretože Nemci a Američania, ktorí sankcie žiadali, obchodujú s Ruskom. EÚ sa musí vrátiť k pôvodným cieľom, a jedným z nich je aj hospodárska únia. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona