Prečo dávajú psy hlavu na stranu? Vedci našli odpoveď!

NETKY.SK • 6 November 2015, 08:45 • 2 min
Prečo dávajú psy hlavu na stranu? Vedci našli odpoveď!

TAMPA - Veľkou pravdou ostáva, že pes je priateľ človeka. Hlavne osamelí ľudia si nevedia predstaviť život bez štvornohého miláčika.

slovakia

left justify in out

Veľakrát pozorujeme správanie psa a snažíme sa mu čo najlepšie porozumieť. Aj keď pes nevie rozprávať, veľakrát dokáže vyjadriť veľmi silno svoje pocity, ktoré prežíva. Práve touto otázkou sa začali zaoberať vedci. Portál Mental Floss uvádza, že experti prišli na to, že napríklad úklon hlavy  má čo do činenia s empatiou.

 

Psy majú obrovskú schopnosť čítať pohyby tela a intonáciu nášho hlasu. Preto, keď vynadáte psovi za niečo, čo nemal robiť, bude dobre vedieť čo sa deje, aj keď konkrétnym slovám nerozumie. Tak isto keď psa pochválite, začuje určité slovo, ktoré si spojí z príjemnou aktivitou, alebo jedlom. Vtedy zvyčajne pes ukloní hlavu na stranu. V preklade to znamená: “Áno dávam pozor, počúvam a zaujíma ma to”. 

 

Podobne keď ste smutní, pes hneď vycíti, že niečo s vami nie je v poriadku. Ukloní hlavu a vyjadruje tým, že je s vami.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies