Prečo by som mala vyzerať v 50-tke ako 30-ročná? Odpoveď úspešnej ženy vás dostane

NETKY.SK • 2 August 2017, 16:42 • 2 min
Prečo by som mala vyzerať v 50-tke ako 30-ročná? Odpoveď úspešnej ženy vás dostane

Vek ženy je veľmi citlivá záležitosť. Reklamy, videoklipy, retušované celebrity, uštipačné komentáre a tlak spoločnosti deformuje myslenie žien tak, že chcú za každú cenu vyzerať ako 20-tky, ideálne až do smrti.

slovakia

left justify in out

img

 

To sa samozrejme nedá, a narastajúce číslo veku môže preto spôsobovať v psychike ženy depresívne stavy a poriadny chaos. Medzi zástupkyňami nežného pohlavia sú však aj silné jedince, ktoré vrásky berú prirodzene.

 

Filozofička, pedagogička a biznisová poradkyňa Sofia Černičová považuje stredný vek dokonca za úžasný, pričom vyzdvihla mnohé benefity, ktoré so sebou nesie.

 

img

 

Černičová disponuje veľkou zbierkou príbehov zo života zrelých žien a na svojom blogu píše o tom, aké je to skvelé byť v strednom či staršom veku.  

 

„Prečo by som mala vyzerať v 50-tke ako 30-ročná?“ položila si logickú otázku Sofia. Silnú túžbu žien po mladistvom vzhľade pripisuje kozmetickému priemyslu, ktorý vytrvalo tlačí na ich komplexy. A darí sa mu.

 

Ženy v zrelšom veku často používajú frázu: „ Mám 50, ale dušou som čerstvá 18-tka.“ Černičová to považuje za absolútnu hlúposť.

„Prečo sa hanbíme nielen za vonkajšie známky starnutia, ale aj za to, že sme sa zmenili vnútorne? Prečo nie sme pyšné na to, že sme múdrejšie a skúsenejšie? Čo to vlastne znamená – s dušou 18-tky? Mali by sme robiť nezmysly, zamilovať sa do nesprávnych mužov, byť nesmelé, každému veriť a byť naivnou hlupaňou? Čo je na tom dobré?“ čuduje sa filozofička.

 

img

 

Z akého dôvodu je považované za dobré, byť nezrelý? Veď starší človek pozná lepšie seba i druhých, vie so životom lepšie narábať, pozná skutočné hodnoty, má vlastný názor a netrápia ho klebety.

 

img

 

„Podľa mňa je dôležité, aby sme boli hrdé na to, že v 50-tke sme príliš múdre na robenie hlúpych vecí,“ píše Černičová.

 

Ďalej tvrdí, že zrelé ženy na rozdiel of tých mladých konečne získali slobodu. Čím staršie, tým slobodnejšie, pretože sú samé paniami svojich životov a nenechajú sa vyviesť z miery každou maličkosťou. A napokon mládež má síce telo bez vrások, no je závislá na názoroch okolia a na slove starších.

 

„Budem úprimná, už by som nechcela mať 18 rokov. Teraz žijem oveľa lepšie, pretože moje vonkajšie zmeny sú ničím, v porovnaní s tými vnútornými. Vďaka tomu som spokojnejšia a známky starnutia ma netrápia,“ dodala Černičová.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies