Prečo by mali ženy ovládať bojové umenia? 67-ročná žena zložila votrelca, ktorý sa k nej vlámal

NETKY.SK • 5 Október 2020, 10:42 • 2 min
Prečo by mali ženy ovládať bojové umenia? 67-ročná žena zložila votrelca, ktorý sa k nej vlámal

Na prvý pohľad nevyzerá drobná 67-ročná Američanka Lorenza Marrujová nijako nebezpečne. Žena sa však prezýva "lady ninja", pretože má čierny opasok v bojovom umení ju-jitsu.

slovakia

left justify in out

Keď sa u nej doma, v komplexe pre seniorov, objavil v pondelok večer votrelec, dokázala si s ním preto hravo poradiť.

 

Narušiteľom bol 59-ročný Donald Robert Prestwood, ktorý v dome v kalifornskom meste Fontana tiež žije. Keď sa do izby vlámal, bol zrejme opitý a začal Marrujovú obťažovať. "Choď preč alebo tí budem musieť ublížiť," povedala votrelcovi podľa serveru New York Post žena.

 

Prestwood sa skutočne vytratil, ale namiesto toho, aby šiel k sebe, vlámal sa k 81-ročnej Elizabeth McCrayovej, ktorá je odkázaná na invalidný vozík. Keď Marrujová počula jej krik, bez váhania vyrazila na pomoc.

 

"Vopchala som sa medzi oboch. Odsunula som Elizabeth stranou a vyskočila na neho a mlátila som ho. Snažil sa mi skrútiť ruku, ale v tú istú chvíľu som to urobila ja a veľmi rýchlo som ho otočila. Stále opakoval, že mu ubližujem, ale ja som mu povedala, že mi to je jedno," spomína Marrujová na súboj.

 

Žena, ktorá má za sebou 26 rokov tréningu ju-jitsu, potom útočníka zložila a kľačala mu na hrudníku, kým neprišla polícia, aby muža zatkla.

 

 

"Jedno koleno som mala na jeho hrudi, druhé na krku. Držala som ho za čeľusť a mierila mu na oko," doplnila.

 

Elizabeth McCrayová uviedla, že ju Marrujová zachránila. Preston ju totiž doma prepadol a triasol s ňou, kým neupadla na podlahu. "Prišiel Ježiš a dal jej silu," uviedla starenka na adresu svojej záchrankyne. "Nepomyslela by som si, že tak malá žena bude mať takú silu," dodala.

 

Hovorkyňa policajného oddelenia mesta Fontana Jennie Venzorová uviedla, že tento príbeh mal dobrý koniec. Poradila však ľuďom, aby sa votrelca inak nepokúšali premôcť sami, v prípade, že by bol ozbrojený.

 

"Odporúčame, aby ste zavolali o pomoc. To sa v tomto prípade aj stalo, ale rovnako tá žena zasiahla. Povedala mi, že si zrazu vybavila tréning, ako by to bola svalová pamäť. Vedela, že musí svojej priateľke pomôcť," uzavrela hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona