Prebuďte pleť: Tipy, ako ju dostať opäť do formy

NETKY.SK • 3 Február 2015, 11:08 • 2 min
Prebuďte pleť: Tipy, ako ju dostať opäť do formy

BRATISLAVA - Vytvorte si režim pre svoju krásu počas zimného pohodlia. S týmito radami to hravo zvládnete!

slovakia

left justify in out

Vlhký vzduch

Urobenie vlhkého prostredia počas zimného obdobia je jedným z najlepších spôsobov, ako bojovať proti problémov s vlasmi a pokožkou. Dokonca výborné je ak aj položíte vriacu vodu na kachle a umožníte tak pare presakovať do vzduchu čo pomôže zmierniť suchý domov.

 

Zastavte praskaniu pier 

Lízanie suchých pier len zhoršuje situáciu. Namiesto toho použite hydratačný balzam na pery. Dokonca aj trením trochu olivového oleja cez pery môže pomôcť hydratovať a zabrániť vzniku rán.

 

img


Vyhnite sa alkoholu

Suchá pokožka je pevná a pociťujete svrbenie. Môže, ale aj nemusí sa lúpať. Suchá koža, ktorá je trvalo poškriabaná sa môže stať podráždenou, alebo aj  infikovanou baktériami, ktoré sa  dostávajú do kože. Používaním hydratačných prípravkov po celom tele môžete pomôcť koži udržať vlhkosť a zmierniť svrbenie. Krémy s mentolom by mohli mať chladivý účinok, ktorý tiež zabraňuje svrbeniu. Dajte si pozor na produkty, ktoré tiež obsahujú alkohol. Alkohol na prvý pohľad zdá sa že by mohol chladiť, ale práve naopak, alkohol vysušuje Vašu pokožku.

 

img

 

Suchý vzduch
Spoliehať sa na elektrický fén nemusí byť vždy to pravé. Vysušiť vaše vlasy po umytí nie je práve najlepší spôsob. Môže to spôsobiť, že vaše vlasy budú suché, kučeravé alebo nepoddajné. Nechajte radšej dostatok času vlasom aby uschli na vzduchu, kedykoľvek je to možné. 

 

img

 

Samoopaľovacie krémy

Používajte  produkt, ktorý poskytuje dostatočnú ochranu pred slnečnými lúčmi. Ultrafialové svetlo je v zime stále prítomné.

 

img


Sila sprchovania
Veľmi teplé sprchy Vás určite zahrejú, ale rovnako môžu zbaviť kože a vlasov vlhkosti. Skúste radšej miesto horúcej vode sprchovanie vo vlažnej vode a hneď potom neváhajte použiť hydratačné telové mlieko.  

 

img


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies