Pre zvýšený výskyt žltačky v Sobranciach začnú povinne očkovať deti

NETKY.SK • 19 September 2016, 13:54 • 2 min
Pre zvýšený výskyt žltačky v Sobranciach začnú povinne očkovať deti

SOBRANCE - Michalovský regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) od začiatku roka k 19. septembru eviduje v meste Sobrance už 104 prípadov vírusovej hepatitídy typu A, pričom pre týždňom to bolo o 12 prípadov menej. V súvislosti so zvýšeným výskytom žltačky vydal RÚVZ oznámenie o začatí správneho konania na predchádzanie vzniku a šírenia prenosného ochorenia. Dnes o tom informovala Zuzana Drobová z Úradu verejného zdravotníctva SR.

slovakia

left justify in out

„Na základe toho začnú v rámci prevencie očkovať deti od jedného až do pätnásť rokov. Očkovanie sa začíname v utorok 20. septembra. Očkovať budeme deti v materských a základných školách, ale aj deti vo veku od jedného do troch rokov, ktoré nenavštevujú predškolské zariadenia,“ uviedla dnes pre agentúru SITA regionálna hygienička RÚVZ Michalovce Janka Stašková.


Ako vyplýva z informácií zverejnených regionálnou hygieničkou Jankou Stašovou na stránke RÚVZ Michalovce, v Sobranciach zaznamenali zvýšený výskyt žltačky najmä v mesiacoch jún, júl a august, pričom v meste evidujú tri epidemické výskyty - na uliciach Michalovská, Gorkého a Bernolákova. Ako uviedla Stašková, odborní zamestnanci RÚVZ vykonali od júna do 7. septembra 88 kontrolných návštev v ohniskách nákazy a podstatnú časť prípadov sami aktívne vyhľadali.

 

RÚVZ v rámci preventívnych opatrení informoval príslušné orgány štátnej správy a samosprávy, obchodnej siete, školské zariadenia aj Východoslovenskú vodárenskú spoločnosť a navrhli potrebné opatrenia vrátane odstránenia čiernych skládok komunálneho odpadu a vyčistenia verejných priestranstiev i odvodňovacieho kanála.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies