Pre zvýšenú aktivitu migrantov mešká doprava v eurotuneli

NETKY.SK • 25 Júl 2015, 14:45 • 2 min
Pre zvýšenú aktivitu migrantov mešká doprava v eurotuneli

CALAIS - Cestujúci využívajúci dopravu v eurotuneli medzi Francúzskom a Britániou musia v dôsledku zvýšenej aktivity migrantov snažiacich sa z prístavu Calais na severozápade starého kontinentu dostať na územie Spojeného kráľovstva počítať s meškaním.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Eurotunnel, prevádzkujúca osobnú i nákladnú železničnú dopravu pod Lamanšským prielivom, varovala, že vlaky môžu dnes premávať až s trojhodinovým oneskorením, informoval spravodajský server BBC.

 

Eurotunnel nakrátko v piatok pred polnocou zastavil dopravu v oboch smeroch. Premávku následne obnovil, treba však počítať s meškaním. Na približné trojhodinové oneskorenie by sa mali pripraviť najmä cestujúci z Británie do Francúzska. V opačnom smere ide doprava s hodinovým oneskorením. Vlaky totiž v oboch smeroch prechádzajú kontrolou pre zvýšené úsilie migrantov dostať sa do súprav.

Predstavitelia spoločnosti Eurotunnel v piatok uviedli, že musia denne volať políciu, aby odvádzala utečencov z nákladnej rampy v mestečku Coquelles pri vyústení železničného tunela pod Lamanšským prielivom.

 

V okolí Calais ich podľa BBC táborí okolo 5000 a stovky z nich skúšajú každú noc šťastie a naskakujú na vlaky jazdiace rýchlosťou 145 kilometrov za hodinu. Pri tejto pomerne nebezpečnej metóde už zomrelo viacero osôb, poslednou obeťou sa vo štvrtok stal neidentifikovaný teenager. Podľa Eurotunnelu sú aktivity migrantov dobre zorganizované a plánované.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies