Pre zrážku električiek v Bratislave začali trestné stíhanie

NETKY.SK • 27 September 2013, 10:05 • 2 min
Pre zrážku električiek v Bratislave začali trestné stíhanie

BRATISLAVA - Pre štvrtkovú zrážku električiek v Bratislave začala polícia trestné stíhanie.

slovakia

left justify in out

"Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia," uviedol hovorca bratislavskej polície Michal Szeiff. Pri dokázaní viny hrozí v tomto prípade trest dva až päť rokov väzenia. Električky riadili 59-ročný a 49-ročný vodič. Alkohol u oboch po skúškach vylúčili, škodu predbežne vyčíslili na približne 150-tisíc eur.

Dve električky sa zrazili vo štvrtok o 14:00 na úrovni zastávky Lafranconi v smere do centra mesta. Pri vjazde do zastávky narazila električková dvojsúprava do stojacej električky pred ňou. V Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) ošetrili 12 ľudí, osem žien a štyroch mužov. Osem ľudí priviezli záchranári a štyria vyhľadali pomoc sami. Cestujúci mali pomliaždeniny, rezné rany, ktoré si vyžadovali šitie, doudieranú chrbticu, hlavu, hrudník a brucho. Ako uviedla hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská, jedno dieťa previezli záchranári do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou na Kramároch. Maťašovská zároveň potvrdila, že vyšetrenia napokon nepotvrdili avizované ťažké zranenie vodiča. "Má otras mozgu, viaceré pomliaždeniny a tržné rany. Je však pri vedomí, stabilizovaný a v nemocnici zostáva na pozorovanie," informovala vo štvrtok.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies