Pre znečistenie ovzdušia nesmie v Mexico City jazdiť milión áut

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 20:46 • 2 min
Pre znečistenie ovzdušia nesmie v Mexico City jazdiť milión áut

MEXICO - Mexické úrady zakázali dnes jazdiť v metropole Mexiko vyše miliónu áut a tamojším obyvateľom odporučili, aby využívali bezplatnú dopravu autobusmi či metrom.

slovakia

left justify in out

Pohotovosť v súvislosti so znečistením ovzdušia - akú tamojšie úrady nevyhlásili za posledných 11 rokov - platí v hlavnom meste už tretí deň, uviedla agentúra AP.

 

Tamojšie úrady zároveň obyvateľom Mexika odporučili, aby sa čo najmenej zdržiavali vonku, keďže úroveň ozónu v ovzduší momentálne dosahuje asi dvojnásobok povolenej hranice.

 

Mexický minister životného prostredia Rafael Pacchiano Alamán zároveň vyhlásil, že ak sa podmienky nezlepšia, zváži vláda aj prijatie ďalších opatrení; napríklad pozastavenie priemyselnej činnosti v niektorých továrňach.

 

Starosta mexickej metropoly Miguel Ángel Mancera dnes povedal, že v hlavnom meste a tiež neďalekom údolí bol v rámci dočasných obmedzení vydaný zákaz jazdy pre celkovo 1,1 milióna áut.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies