Pre znečistené ovzdušie zomiera v Teheráne každoročne 20-tisíc obyvateľov

NETKY.SK • 30 Október 2017, 06:00 • 2 min
Pre znečistené ovzdušie zomiera v Teheráne každoročne 20-tisíc obyvateľov

TEHERÁN - V dôsledku znečistenia ovzdušia zomrie každoročne viac ako 20.000 obyvateľov iránskeho hlavného mesta Teherán.

slovakia

left justify in out

Povedal to v nedeľu člen teheránskej mestskej rady Madžíd Farahání, ktorého citovala iránska polooficiálna agentúra ILNA. Farahání ďalej uviedol, že počet takýchto úmrtí sa od roku 2005 viac než zdvojnásobil. Znečistené ovzdušie v uplynulých rokoch už viac ráz donútilo miestne orgány, aby v hlavnom meste zatvorili všetky školy aj úrady, pripomenula agentúra AP.

 

Vedenie mesta sa hladinu smogu pokúsilo znížiť obmedzením počtu vozidiel na cestách. Tvrdilo pritom, že za situáciu do istej miery môžu milióny zastaraných motoriek a áut stojacich v dopravných zápchach.

Teherán, ktorý sa rozprestiera na 900 štvorcových kilometroch, je považovaný za jedno z najviac znečistených miest sveta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona