Pre zatváranie mešít sa Erdogan vyhráža Rakúsku

NETKY.SK • 11 Jún 2018, 11:28 • 2 min
Pre zatváranie mešít sa Erdogan vyhráža Rakúsku

ISTANBUL - Turecký prezident Erdogan zaútočil na Rakúsko pre zatváranie niektorých mešít a vyhostenie Tureckom platených imámov. Povedal, že tento krok je proti islamský a sľubuje odvetu.

slovakia

left justify in out

„Tieto kroky, ktoré urobil rakúsky kancelár, vedú, obávam sa, svet k vojne medzi krížom a polmesiacom,“ povedal Erdogan v Istanbule, píše server france24.com.

 

Rakúska vláda v piatok ráno oznámila, že zavretie mešít a ďalšie kroky sú súčasťou ťaženia proti radikálnemu islamu a vplyvu Turecka a ďalších krajín na islamskú komunitu v Rakúsku.

 

Médiá informujú, že z Rakúska by mohlo byť deportovaných až 60 imámov aj so svojimi rodinami. Títo imámovia sú obvinení, že získavajú peniaze zo zahraničia. Bolo začatých už 11 vyšetrovaní, v dvoch prípadoch imámom zamietli predĺženie pobytu.

 

Okamžité zavretie hrozí celkom siedmym mešitám vo Viedni, Hornom Rakúsku a v Korutánsku, kde sa malo kázať radikálne salafistické učenie.

 

Erdogan povedal: „Hovoríte, že z Rakúska vyhostíte našich svätých mužov. Myslíte, že nebudeme reagovať, keď urobíte takúto vec?“

 

V Rakúsku žije asi 360-tisíc Turkov, 117-tisíc z nich má turecké občianstvo, píše server stredoevropan.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies