Pre Wilandera bol Mečíř nočnou morou, debakle ani po rokoch nepredýchal

NETKY.SK • 30 November 2015, 15:47 • 2 min
Pre Wilandera bol Mečíř nočnou morou, debakle ani po rokoch nepredýchal

BRATISLAVA - Bývalého švédskeho tenistu Matsa Wilandera stále mátajú prehry s Miloslavom Mečířom. Jeden z aktérov utorňajšej exhibície Tennis Champions v Bratislave priznal, že slovenský olympijský šampión zo Soulu bol pre neho nočnou morou.

slovakia

left justify in out

V roku 1988 mu vo Wimbledone prekazil cestu za kalendárnym Grand Slamom. "Wimbledonskú prehru som mu už odpustil, no debakle 1:6, 1:6 z turnajov v Hamburgu a Ríme z toho istého roku som doteraz nepredýchal. Na naše vzájomné zápasy mám zlé spomienky, jeho hra mi vôbec nesedela. Raz som sa opýtal Henriho Leconta, čo by mohlo na Mečířa platiť. Odvetil, že recept je jednoduchý - treba hrať loptičky do miest, kde ich nemá šancu zasiahnuť," povedal na tlačovej konferencii sedemnásobný grandslamový víťaz, ktorý na úvod bratislavskej exhibície nastúpi proti Austrálčanovi Patovi Cashovi. Wilander pracuje počas grandslamových turnajov ako analytik pre televíznu stanicu Eurosport, kde má vlastnú reláciu "Game, Set, Mats". 

 

Zo súčasných hráčov mu najviac imponuje Švajčiar Stan Wawrinka. "Ak má Stan svoj deň, je radosť pozerať na jeho hru. Jeho jednoručný bekhend, ktorým vo finále Roland Garros zdolal Novaka Djokoviča, je neuveriteľný. Nerozoberám príliš rád zápasy svetovej jednotky a dvojky či trojky. Radšej analyzujem duely tých, ktorí prinášajú do hry nové elementy. Musím však uznať, že Djokovič je momentálne extratrieda. Veľkú zásluhu na jeho úspechoch má tréner Marián Vajda. Odkedy spolupracujú, má "Nole" pozitívny prístup k tenisu."

 

Podľa Casha dvaja najlepší hráči súčasnosti Djokovič a Roger Federer posunuli tenis na iný level. "Dnešný tenis je rýchly a fyzický. Za našich čias sa hralo variabilnejšie, viac sa chodilo na sieť," myslí si wimbledonský víťaz z roku 1987, ktorý v minulosti vyhral deblový turnaj v Košiciach. "V Bratislave som rovnako ako Mats a Yannick Noah prvýkrát. Verím, že na exhibíciu príde čo najviac príslušníčok nežného pohlavia. Všimol som si, že na Slovenskú sú veľmi pekné dievčatá."

 

Po Cashovi s Wilanderom sa dostanú na kurt slovenská jednotka Anna Karolína Schmiedlová a Češka Petra Kvitová - dvojnásobná wimbledonská šampiónka. V záverečnom mixe sa predstavia Noah so Schmiedlovou proti dvojici Kvitová, Mansour Bahrami, ku ktorým by sa postupne mali pridať aj Wilander s Cashom. "Schmiedlovú príliš nepoznám, no verím, že nám to spolu na kurte pôjde a diváci si užijú veľa zábavy," zdôraznil Noah, víťaz Roland Garros z roku 1983.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona