Pre vyšetrovanie tragédie v Lešti prevádzka vrtuľníkov je obmedzená

NETKY.SK • 27 September 2013, 14:13 • 2 min
Pre vyšetrovanie tragédie v Lešti prevádzka vrtuľníkov je obmedzená

BRATISLAVA - V súvislosti s vyšetrovaním tragickej udalosti z 12. septembra vo vojenskom výcvikovom priestore Lešť, pri ktorej zahynul vojenský policajt Ľubomír Igaz, je obmedzená prevádzka vrtuľníkov Mi-17 v Ozbrojených silách SR. TASR informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková.

slovakia

left justify in out

"Vyšetrovanie nešťastia stále pokračuje. Až do jeho ukončenia nebudeme poskytovať bližšie informácie," doplnila hovorkyňa rezortu obrany. K tragédii, pri ktorej zahynul príslušník Vojenskej polície (VP), došlo pri zlaňovaní z vrtuľníka počas výcviku vojenských policajtov v Lešti. Konkrétne išlo o ostrý výsadok z vrtuľníka. Príslušníka VP pochovali (18.9.) v Partizánskom so všetkými vojenskými poctami.

Nadtrotmajster Ľubomír Igaz nastúpil do Ozbrojených síl SR v máji 2001 do Práporu okamžitej reakcie v Martine. Tam pôsobil až do vyslania do operácie ISAF v Afganistane v roku 2008. Odtiaľ sa vrátil k 11. mechanizovanému práporu v Martine. V roku 2011 bol vyčlenený na plnenie úloh VP a bol zaradený na funkciu vedúceho staršieho inšpektora skupiny pre riešenie krízových situácií Útvaru Vojenskej polície Banská Bystrica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies