Pre výpravcu, ktorý v Nemecku zavinil zrážku vlakov, žiadajú 4 roky väzenia

NETKY.SK • 2 December 2016, 13:50 • 2 min
Pre výpravcu, ktorý v Nemecku zavinil zrážku vlakov, žiadajú 4 roky väzenia

TRAUNSTEIN - Bavorská prokuratúra žiada štyri roky väzenia pre výpravcu, obvineného zo zavinenia zrážky dvoch regionálnych vlakov, pri ktorej vo februári tohto roku zahynulo 12 ľudí. Informovali o tom dnes nemecké médiá.

slovakia

left justify in out

Michael P. (40) sa už pred na krajinským súdom v Traunsteine priznal k osudným pochybeniam, ktoré zapríčinili kolíziu pri meste Bad Aibling z 9. februára. Obvinili ho z viacnásobného zabitia a ublíženia na zdraví, ako aj z "nebezpečného zásahu do železničnej dopravy", za čo mu hrozilo päť rokov väzenia.

 

Obžalovaný výpravca podľa zistení vyšetrovateľov bezprostredne pred kolíziou hral hru na mobilnom telefóne, čo zrejme rozptýlilo jeho pozornosť. Následne pustil obe vlakové súpravy súčasne na jednokoľajovú trať a následne sa dopustil aj ďalších pochybení. Tie spôsobili, že sa nešťastiu ani na poslednú chvíľu nepodarilo zabrániť.

 

Obhajcovia výpravcu v záverečnej reči žiadali podmienečný trest. Jeho pochybenia podľa nich nie sú také závažné, ako tvrdí obžaloba. V procese sa okrem toho jednoznačne nepreukázalo, že hranie hry na mobile bolo príčinou série chybných krokov ich mandanta. Ak mieni súd výpravcu odsúdiť, obhajcovia považujú za primeraný trest maximálne dva a pol roka väzenia.

 

Spomínaná zrážka vlakov na jednokoľajovom úseku trate, ku ktorej došlo zhruba 60 kilometrov juhovýchodne od Mníchova, patrí medzi najhoršie železničné nešťastia v Nemecku. O život prišlo 12 ľudí a ďalších 89 utrpelo zranenia. Proces by mal pokračovať do 5. decembra, kedy sa očakáva vynesenie rozsudku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona