Pre výhodnejšiu ponuku by zmenila banku väčšina Slovákov

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 09:48 • 2 min
Pre výhodnejšiu ponuku by zmenila banku väčšina Slovákov

BRATISLAVA - Sedem z desiatich Slovákov by za výhodnejšou ponukou odišlo do inej banky.

slovakia

left justify in out

Zvyšných klientov od tohto kroku odrádza najmä to, že sú zvyknutí na vlastnú banku alebo v nej majú viacero produktov. A nájdu sa aj takí klienti, ktorí sa boja komplikácií, veľkej byrokracie alebo dlhých vybavovačiek. Vyplynulo to z prieskumu Prima banky, ktorý pre ňu uskutočnila prieskumná agentúra 2muse v októbri minulého roka na vzorke 600 respondentov.

 

Najviac klientov v súčasnosti mení banku podľa Prima banky z dôvodu refinancovania spotrebného úveru a hypotéky. "Záujem klientov o prenesenie spotrebného úveru aj hypotéky každým rokom stúpa," uviedla riaditeľka divízie riadenia produktov Prima banky Henrieta Gahérová.

 

Prima banka Slovensko pôsobí na slovenskom trhu od roku 1993 a v rámci doterajšieho fungovania spoločnosti je to už jej tretí názov. V máji 2000 sa majoritným akcionárom, v tom čase Prvej komunálnej banky, stala finančná skupina Dexia. Pod názvom Prvá komunálna banka vystupovala do konca septembra 2003, následne sa zmenila na Dexia banku Slovensko. Skupina Dexia v závere roka 2010 predala svoj podiel investičnej skupine Penta. Od januára 2012 sa Dexia banka zmenila na Prima banku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies