Pre vodičov: Pozrite si, aká situácia vládne na slovenských cestách

NETKY.SK • 15 Január 2013, 12:08 • 2 min
Pre vodičov: Pozrite si, aká situácia vládne na slovenských cestách

Pre vodičov Pozrite si, aká situácia vládne na slovenských cestách - Zaujímavosti Vodičov môže aj dnes na stredom a východnom Slovensku potrápiť poľadovica. Platí výstraha prvého stupňa, ktorú vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

slovakia

left justify in out

img

Vodičov môže aj dnes na stredom a východnom Slovensku potrápiť poľadovica. Platí výstraha prvého stupňa, ktorú vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Poľadovica sa môže tvoriť napríklad v okresoch Levice, Žiar nad Hronom, Banská Bystrica, Zvolen, Detva, Rimavská Sobota, Rožňava, Košice a okolie, Prešov, Medzilaborce, Vranov nad Topľou a v iných okresoch v okolí týchto miest.

Pred poľadovicou varuje aj Slovenská správa ciest (SSC). Tvorí sa napríklad na cestách III. triedy v okolí Michaloviec a Veľkých Kapušian. Miestami zľadovatený sneh do 2 cm sa nachádza na ceste I/62 Senec - Sereď a II/558 Stakčín - Ulič. SSC upozorňuje aj na zníženú viditeľnosť či na snehové jazyky a záveje na niektorých úsekoch ciest.

Na internetovej stránke www.zjazdnost.sk SSC ďalej informuje, že všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý. Neplatí to pre úseky D1 Važec - Jánovce a úseky R3 na Orave, kde je na vozovkách vrstva čerstvého prípadne kašovitého snehu do 2 cm.

Zjazdné sú aj cesty I., II. a III. triedy, povrch vozoviek na západnom a strednom Slovensku je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého alebo kašovitého až utlačeného snehu do 2-3 cm, miestami až do 4-5 cm. Na východnom Slovensku sú vozovky prevažne mokré, vo vyšších polohách pokryté vrstvou čerstvého alebo kašovitého snehu do 3 cm. Horské priechody (HP) sú zjazdné, povrch vozoviek je pokrytý vrstvou čerstvého alebo kašovitého až utlačeného snehu do 5 cm. Povrch vozoviek HP Biela Hora, Soroška, Ďurďošík a Dargov je mokrý.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies