Pre Vlaska je dôležitá budúca jeseň, v Trnave má otvorené dvere

NETKY.SK • 4 Február 2016, 15:05 • 2 min
Pre Vlaska je dôležitá budúca jeseň, v Trnave má otvorené dvere

TRNAVA - Slovenský futbalista Ján Vlasko si po letnom prestupe z FC Spartak Trnava do Zaglebia Lubin príliš nezahral v jesennej časti najvyššej poľskej súťaže vinou zranenia v oblasti bedrového kĺbu.

slovakia

left justify in out

Nedávno podstúpil artroskopickú operáciu. "Hneď v úvode som sa zranil. Keďže išlo o vážnu patáliu, nemôžem uplynulý polrok hodnotiť kladne. Veľká smola," smútil Vlasko na webe spartak.sk. Dvadsaťšesťročný kreatívny stredopoliar sa zranil ešte 14. augusta 2015 v 5. kole Ekstraklasy v domácom súboji s majstrovským Lechom Poznaň (2:1).

 

"Zdá sa mi, že to bolo v 30. min, keď som spravil zvláštny pohyb. Chcel som zmeniť smer a okamžite som zacítil, že sa niečo stalo. Padol som na zem, skúsil som síce ešte dve minúty odohrať, ale mal som také bolesti, že som sa ledva hýbal. Musel som striedať," rozpamätal sa Vlasko v rozhovore na oficiálnej internetovej stránke trnavského klubu.


Pôvodne pristúpil na konzervatívnu liečbu. "Keby sme vtedy zvolili možnosť chirurgického zákroku, teraz by som už zarezával s chalanmi v Turecku v plnom tréningu. S odstupom času svoje rozhodnutie trošku ľutujem. Lekári si najprv mysleli, že je to problém s trieslami, absolvoval som viaceré vyšetrenia, tie však nič neukázali. Nevedeli sme zistiť, čo mi vlastne je. Poslali ma k jednému odborníkovi, ktorý usúdil, že to je zranenie v oblasti bedrového kĺbu. Mal som dve možnosti, operácia alebo injekcie potláčajúce bolesť. Vybral som si druhý variant. Po piatich týždňoch som nastúpil, kopol som do lopty a necítil som sa vôbec dobre," pokračoval bojnický rodák.


Na Vlaska čaká dlhá rekonvalescencia, takže na jar sa tak skoro nedostane do akcie: "Je to veľmi nepríjemné, som z toho sklamaný. Teší ma však, že mi zamestnávateľ umožnil podstúpiť operáciu v Česku. Vyhľadal som odborníka. Som týždeň po zákroku, prvá kontrola dopadla pozitívne. Šesť týždňov mám zákaz došliapnuť na nohu a potom začnem odznova, lebo pravačka ochabne. Počítam minimálne s ďalšími dvoma mesiacmi, kým sa vrátim do normálneho režimu."

 

aglebie mu umožnilo rehabilitovať na Slovensku: "Mám veľmi dobrý vzťah so športovým riaditeľom, dovolil mi prvých šesť týždňov pobudnúť doma. Som za to nesmierne vďačný. V Trnave mám byt, ktorý momentálne zariaďujem. Môžem dohliadať na práce, čo vnímam ako pozitívnu stránku zdravotnej indispozície," povedal ofenzívny záložník.


Vlasko v Lubine podpísal zmluvu na tri roky. Tréner Piotr Stokowiec s ním ráta v budúcnosti: "Verí mi. Priznal, že nebyť zranenia, ofenzívu by postavil okolo mňa. Také slová potešia každého hráča. Dúfam, že sa vrátim ešte silnejší. Dôležitá pre mňa bude najbližšia jeseň. Chcel som sa posunúť, nie som najmladší a viem, že keď sa chcem dostať ešte vyššie, tak práve z poľskej ligy mám veľkú šancu. Musím však ukázať svoj potenciál a všetko, čo vo mne je." Bývalá hviezda najvyššej slovenskej súťaže má v Trnave otvorené dvere. "Keby mi náhodou nevyšlo Poľsko, určite to bude prvá možnosť. Prípadný návrat by bol sladký," dodal Ján Vlasko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies