Pre verejnosť včera spístupnili aj historickú Arcibiskupskú záhradu

NETKY.SK • 6 Jún 2011, 09:03 • 2 min
Pre verejnosť včera  spístupnili aj historickú Arcibiskupskú záhradu

Pre verejnosť včera spístupnili aj historickú Arcibiskupskú záhradu

slovakia

left justify in out

img

Po dvojročnej prestávke sa počas tohto víkendu uskutočnil 3. ročník verejnej prehliadky 10 historických záhrad v hlavnom meste SR. Počas Víkendu historických parkov a záhrad dnes prvý raz vo svojej novodobej histórii pre verejnosť otvorili aj kedysi slávnu bratislavskú záhradu v areáli bývalého Letného arcibiskupského paláca, ktorá v súčasnosti slúži ako záhrada Úradu vlády SR.
      Vzácnu príležitosť využili najmä rodičia s deťmi a početní zahraniční turisti. Ako sprievodný program Úrad vlády SR pripravil výstavu bonsajov a poradenstvo v oblasti pestovania a tvarovania bonsajov. Návštevníci si tiež mohli pozrieť netradičnú ukážku prípravy čajov v štýle kung-fu a ochutnať neobvyklé čaje, ktoré sa vyrábajú z divokých čajových stromov starých 300 až 800 rokov. Študenti Strednej odbornej školy záhradníckej G. Čejku z Malinova predviedli svoju šikovnosť pri aranžovaní kytíc a tvorbe kvetinových aranžmánov. Výklad o histórii záhrady návštevníkom poskytli kvalifikovaní informátori.
      Arcibiskupská záhrada je dnes otvorená od 10.00 do 18.00 h. Návštevníci pri vstupe do objektu Úradu vlády SR musia rátať s bezpečnostnou kontrolou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies