Pre únik čpavku evakuovali na juhozápade Číny vyše 10-tisíc ľudí

NETKY.SK • 11 August 2015, 09:53 • 2 min
Pre únik čpavku evakuovali na juhozápade Číny vyše 10-tisíc ľudí

PEKING - Vyše 10.000 obyvateľov evakuovali z mesta Nan-čchung na juhozápade Číny po tom, ako do vzduchu uniklo veľké množstvo čpavku. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Toxický plyn začal z potrubia na predmestí meste Nan-čchung v juhozápadnej čínskej provincii S'-čchuan unikať v pondelok vo večerných hodinách, uviedol denník West China City News. Potrubie spravuje miestna chemická spoločnosť zaoberajúca sa výrobou hnojív

 

Masová evakuácia následne spôsobila v meste množstvo dopravných zápch. Miestne médiá odvysielali záznamy obyvateľov hromadne opúšťajúcich mesto v autách, na motorkách, bicykloch, či aj po vlastných nohách.

 

Policajtom a hasičom sa v priebehu dňa podarilo únik nebezpečného plynu dostať pod kontrolu a médiá uviedli, že niektorí obyvatelia sa už dnes mohli vrátiť do svojich domovov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies