AKTUALIZOVANÉ Bugár prerušil schôdzu snemu, poslanci jednoducho neprišli do práce

NETKY.SK • 8 December 2017, 10:50 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Bugár prerušil schôdzu snemu, poslanci jednoducho neprišli do práce

BRATISLAVA - Národná rada SR má problémy s rokovaním o návrhoch, ktoré má na programe. Poslanci, ktorí majú návrhy v pléne predložiť a spravodajcovať, totiž nie sú v práci.

slovakia

left justify in out

Podpredseda parlamentu Béla Bugár (Most-Híd), ktorý vedie schôdzu, vyhlásil prestávku, aby sa poslanci stihli dostaviť. Na rokovanie prišlo dnes iba zopár poslancov, čo spôsobilo, že doterajšie návrhy prerokovali takmer bez diskusie a tak bleskovo prechádzajú k ďalším. Väčšina poslancov však v parlamente chýba. To blokuje rokovanie, čo Bugára rozčúlilo.

 

"Dnes máme normálny rokovací deň. Do pitvora s takým systémom," skonštatoval. Počas krátkej prestávky sa strhla krátka slovná roztržka medzi Bugárom a Petrom Pčolinským zo Sme rodina. Ten podľa Bugára kritizoval koalíciu za to, že v pléne nie je. "Koalícia tu je, nehovorte o koalícii, vaši poslanci tu nie sú," ohradil sa Bugár.

 

Po pár minútach prestávky začali poslanci opäť rokovať. Hovoria o koaličnej zmene zákona o službách zamestnanosti, ktorá má upraviť príspevky na dochádzanie za prácou. Má tiež zaviesť úplne nový príspevok na presťahovanie sa za prácou, ktorý má byť v maximálnej výške 4000 eur.

 

Momentálne poslanci rokujú o návrhu novely zákona o službách zamestnanosti poslancov Národnej rady Slovenskej republiky za Smer-SD Jána Podmanického, Martina Glváča a Ľubomíra Petráka. Návrh predložil v pléne Petrák. Trojica poslancov navrhuje na Slovensku od mája budúceho roka zjednodušiť podmienky zamestnávania štátnych príslušníkov tzv. tretích krajín, teda z krajín mimo Európskej únie. Má sa to týkať len vybraných profesií, v ktorých je preukázaný nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily a okresov s priemernou mierou evidovanej nezamestnanosti nižšou ako päť percent.


Poslanci dnes už stihli prerokovať aj balík zákonov z dielne ministra hospodárstva Petra Žigu, aj návrhy z dielne podpredsedu vlády Slovenskej republiky pre investície a informatizáciu Petra Pellegriniho. Dnes by mali poslanci hlasovať o prerokovaných návrhoch zákonov. O návrhu štátneho rozpočtu na rok 2018, o ktorom rokovali dva rokovacie dni, budú poslanci hlasovať až v stredu 13. decembra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies