Pre údajné podvádzanie na policajných skúškach zatkli v Indii vyše 1000 mužov

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 07:49 • 2 min
Pre údajné podvádzanie na policajných skúškach zatkli v Indii vyše 1000 mužov

NAÍ DILLÍ - Vyše 1000 mužov údajne zatkli v indickom štáte Bihár vzhľadom na podozrenia, že počas skúšok do policajného zboru použili falošné doklady a testy za nich robili cudzie osoby. Informoval o tom v pondelok server spravodajskej televízie BBC.

slovakia

left justify in out

Tento rozsiahly podvod odhalili, keď sa pri rozličných testoch nezhodovali doklady totožnosti s odtlačkami prstov, citovala BBC predstaviteľa polície. Podozrivých mužov zatkli v priebehu posledných dvoch týždňov, pričom predstaviteľ polície v Indii pre denník Times of India potvrdil, že ide o najrozsiahlejšiu akciu zameranú na podvodníkov tohto druhu.

 

Začiatkom marca vyvolali v Indii verejné pobúrenie fotografie, ktoré zachytili masové podvádzanie počas skúšok na strednej škole v Bihári. Po publikovaní snímok zatkli v Indii vyše 300 ľudí, prevažne rodičov školákov.

 

K podobným incidentom došlo v indickom Bihári aj vlani, keď za podvádzanie pri písomných skúškach na policajných strážnikov skončilo v rukách polície približne 150 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies