Pre účely predsedníctva sa bude využívať VIP salónik letiska

NETKY.SK • 15 Február 2015, 10:46 • 2 min
Pre účely predsedníctva sa bude využívať VIP salónik letiska

BRATISLAVA - Zahraničným delegáciám bude počas budúcoročného predsedníctva Slovenska v Európskej únii (EÚ) zabezpečovať pri prílete a odlete služby VIP salónik bratislavského letiska. S jeho predstaviteľmi, ako aj ministerstvom dopravy o tom rokovali ministerstvo vnútra a Letecký útvar ministerstva.

slovakia

left justify in out

"K predbežnej dohode už prišlo a začínajú sa robiť konkrétne kroky k tomu, aby sa to do slovenského predsedníctva stihlo zrealizovať," priblížil pre TASR riaditeľ Tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra Ivan Netík.
      

Pôvodne sa predpokladalo, že na tieto účely bude slúžiť vládny salónik v budove Leteckého útvaru. Rezort vnútra vlani v apríli vyhlásil tender na projektovú dokumentáciu k jeho rekonštrukcii. Neskôr od tohto zámeru upustil. Letecký útvar by sa z daných priestorov mal odsťahovať a interiér vládneho salónika zoberie a postupne sprístupní v Hurbanových kasárňach Slovenské centrum dizajnu.
      

O rekonštrukcii vládneho salónika pojednával návrh na logisticko-organizačné zabezpečenie predsedníctva, ktorý vláda schválila v júli 2013. Letisko M. R. Štefánika bude obsluhovať najmä prílety a odlety delegácií vládnymi špeciálmi, resp. expertov a zástupcov európskych inštitúcií leteckými linkami z Bruselu. Časť zahraničných delegácií však bude využívať aj viedenský Schwechat, ktorý je najbližším medzinárodným letiskom s pravidelným leteckým spojením s hlavnými mestami krajín EÚ.
      

Slovenský rezort diplomacie v tejto súvislosti iniciatívne oslovil letisko Schwechat. Diskutuje sa o prednostnom využívaní VIP salónika a letiskových priestorov na prezentáciu slovenského predsedníctva prostredníctvom banerov či infostánku. Predpokladá sa totiž, že väčšina návštev či partnerov bude prilietať na podujatia na Slovensku komerčnými linkami.
      

"Rokovania zatiaľ nie sú ukončené, preto nie je možné uvádzať ďalšie detaily. Smerodajné budú okrem iného finančné nároky takejto spolupráce vzhľadom na to, že jedna z priorít organizácie predsedníctva je aj efektívne využitie finančných prostriedkov," priblížil pre TASR hovorca MZV Peter Stano.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies