Pre tropickú búrku Linfa pozastavili na Filipínach lodnú a leteckú dopravu

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 09:08 • 2 min
Pre tropickú búrku Linfa pozastavili na Filipínach lodnú a leteckú dopravu

MANILA - Filipínske úrady dnes v dôsledku tropickej búrky Linfa nariadili všetkým plavidlám, aby zostali v prístavoch, a zrušili aj niekoľko letov na severe krajiny.

slovakia

left justify in out

Varovania pred nepriaznivým počasím a búrkami vydali tamojší meteorológovia v najmenej 14 oblastiach hlavného ostrova Luzon, nachádzajúceho sa v severnej časti Filipín. Tropická búrka Linfa sa pohybuje pomaly severným smerom ponad toto súostrovie v juhovýchodnej Ázii. Sprevádza ju vietor s rýchlosťou 100 kilometrov za hodinu. Po zosuvoch pôdy ostávajú v metropole Manila aj naďalej zatvorené školy.

 

Vedúci filipínskej rady pre krízové situácie Alexander Pama varoval, že s búrkou doľahne na Filipíny prudký dážď v okruhu 400 kilometrov.

 

"Predpokladáme, že vlny dosiahnu miestami výšku štyroch metrov, z toho dôvodu sme v severných častiach pozastavili akúkoľvek námornú dopravu a rybolov," povedal Pama, ktorého citovala agentúra Reuters. "Neželáme si straty na životoch ani nehody," dodal.

 

Armáda je v pohotovosti v prípade potreby evakuácie obyvateľstva do prechodných prístreškov. Na územiach na severe ostrova Luzon, kde sa pestuje ryža, očakáva vláda škody na plodinách.

 

Filipíny zasiahne v priemere 20 tajfúnov ročne. V roku 2013 sa touto ostrovnou krajinou prehnal supertajfún Haiyan, pri ktorom prišlo o život vyše 6300 ľudí a 1000 ďalších sa nepodarilo nájsť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies