Pre tropické horúčavy v Austrálii došlo k dramatickému úhynu netopierov

NETKY.SK • 9 Január 2018, 10:58 • 2 min
Pre tropické horúčavy v Austrálii došlo k dramatickému úhynu netopierov

SYDNEY - Po vlne dusného a horúceho počasia sa austrálskym Sydney prehnali intenzívne búrky. Obyvateľov mesta prebudili v utorok ráno blesky a hrmenie, informovala spravodajská stanica BBC.

slovakia

left justify in out

V Sydney zaznamenali v utorok viac ako 4000 úderov blesku. "Je to celkom veľa, obzvlášť pre skoré ranné búrky s bleskami. Nie je to nezvyčajné, len menej obvyklé," uviedol meteorológ Jacob Cronje z austrálskej meteorologickej spoločnosti Weatherzone.

 

Búrky spôsobili v Sydney komplikácie v doprave i omeškanie jedného zo zápasov medzinárodného tenisového turnaja Sydney International. Jednu staršiu ženu zachránili z horiaceho domu, ktorý vzbĺkol zrejme v dôsledku blesku. Dažde však priniesli mestu úľavu od horúceho počasia s extrémne vysokými teplotami, ktoré sa v nedeľu vyšplhali až 47,3 stupňa Celzia a spôsobili, že sa tento deň stal najhorúcejším v Sydney za ostatných 79 rokov.

 

V dôsledku víkendových horúčav zahynuli v Sydney stovky prevažne mladých netopierov, ktorí vo veľkom vyčerpaní popadali zo stromov. Tisíce ďalších prišli o život v neďalekom meste Campbelltown, kde sa cez víkend vyšplhali teploty na 45 stupňov Celzia, informovala agentúra DPA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona