Pre tonu kokaínu v stroji Air France zadržali vo Venezuele troch ľudí

NETKY.SK • 23 September 2013, 11:57 • 2 min
Pre tonu kokaínu v stroji Air France zadržali vo Venezuele troch ľudí

CARACAS - Venezuelská vláda v nedeľu informovala o zadržaní troch príslušníkov bezpečnostných zložiek, ktorí umožnili prepašovanie viac ako tony kokaínu na palubu stroja francúzskej leteckej spoločnosti Air France letiaceho z Caracasu do Paríža.

slovakia

left justify in out

Rekordné množstvo drogy objavili 11. septembra na parížskom Letisku Charla de Gaulla, čo ešte v sobotu potvrdila francúzska polícia. Kokaín bol zabalený v 30 cestovných taškách a mal predajnú hodnotu až 200 miliónov eur. Venezuelský minister vnútra Miguel Rodríguez potvrdil, že páchateľmi sú traja vysokopostavení členovia protidrogového útvaru. Minister zároveň vyjadril svoje presvedčenie, že museli spolupracovať s niekým z Air France. Podľa jeho slov je zarážajúce, ako sa dodávka mohla dostať až do Francúzska bez toho, aby prešla "normálnymi kontrolami".

Drogy do lietadla naložili na Letisku Simona Bolívara v Caracase. Väčšina kokaínu pochádza z plantáží v Kolumbii, Peru a Bolívii. Samotná Venezuela kokaín neprodukuje, no je dôležitou tranzitnou krajinou pri jeho pašovaní do USA a Európy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies