Pre tonu kokaínu v lietadle Air France zadržali vo Venezuele 22 ľudí

NETKY.SK • 26 September 2013, 15:47 • 2 min
Pre tonu kokaínu v lietadle Air France zadržali vo Venezuele 22 ľudí

CARACAS - Venezuelská prokuratúra v stredu potvrdila, že počet zadržaných ľudí v súvislosti s prepašovaním viac ako tony kokaínu na palubu stroja francúzskej leteckej spoločnosti Air France stúpol na 22.

slovakia

left justify in out

Sú medzi nimi 17 Venezuelčania vrátane ôsmich príslušníkov armády, traja Taliani a dvaja Briti. V putách skončil aj zástupca manažéra pre operácie Air France v juhoamerickej krajine.

Rekordné množstvo drogy objavili 11. septembra na parížskom Letisku Charla de Gaulla v stroji letiacom z Caracasu. Kokaín bol zabalený v 30 cestovných taškách a mal predajnú hodnotu až 200 miliónov eur. Drogy do lietadla naložili na Letisku Simona Bolívara v Caracase. Väčšina kokaínu pochádza z plantáží v Kolumbii, Peru a Bolívii. Samotná Venezuela kokaín neprodukuje, no je dôležitou tranzitnou krajinou pri jeho pašovaní do USA a Európy. V roku 2012 na jej území zadržali približne 45 ton drog.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies