Pre takmer 8000 študentov KU sa začal nový akademický rok

NETKY.SK • 30 September 2010, 07:00 • 2 min
Pre takmer 8000 študentov KU sa začal nový akademický rok

Pre takmer 8000 študentov KU sa začal nový akademický rok

slovakia

left justify in out

img

Zhromaždením akademickej obce v Aule Jána Pavla II. sa dnes oficiálne začal v poradí už jedenásty akademický rok ružomberskej Katolíckej univerzity (KU). Spomedzi 7779 poslucháčov je 4172 zaradených v dennej a 3607 v externej forme štúdia. Do prvého ročníka bakalárskych a magisterských študijných programov KU nastúpilo spolu 2982 študentov.
„Táto univerzita je miestom, kde sa dávajú do súladu poznanie s múdrosťou a spájajú sa ich prednosti. Jedným z hlavných imperatívov musí byť etika zameraná na budúcnosť, ktorá bude základom rozhodnutí, demokratických diskusií i kontroverzných expertíz. Etika nemá zastierať, tíšiť či vovádzať do omylu verejnú mienku a slúžiť záujmom mocných, ale má osvecovať spoločnosť a vytvárať jej kritický úsudok,“ uviedol vo svojom príhovore rektor KU Tadeusz Zasepa.
V uplynulom akademickom roku sa podľa neho podarilo významne zmodernizovať priestory filozofickej a pedagogickej fakulty. „Už o pár dní sa začnú prvé práce na dlho očakávanej výstavbe komplexu univerzitnej knižnice. Som presvedčený, že tento obrovský projekt sa podarí úspešne zrealizovať, lebo ho Slovensko i celá Európa potrebuje,“ skonštatoval rektor KU.
Zároveň zdôraznil, že ďalším dôležitým rozvojovým krokom bude príprava zriadenia právnickej a ekonomickej fakulty. „V posledných dvoch rokoch sme sa zamerali na celkové zvýšenie kvality našej vedeckej, výskumnej i vzdelávacej činnosti a splnenie univerzitných kritérií v rámci komplexnej akreditácie. Nevidím dôvod, prečo by akreditačná komisia nemala už čoskoro potvrdiť náš štatút univerzitnej vysokej školy,“ dodal Zasepa.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona