Pre svetovú premiéru opery si vybrali ležadlový vlak Londýn-Aberdeen

NETKY.SK • 25 Júl 2017, 19:05 • 2 min
Pre svetovú premiéru opery si vybrali ležadlový vlak Londýn-Aberdeen

LONDÝN - Svetová premiéra opery sa po prvý raz uskutočnila v priestoroch nočného rýchlika Caledonian Sleeper, ktorého ležadlové vozne premávajú na trati medzi Londýnom a škótskym Aberdeenom.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes verejnoprávna britská stanica BBC. Dielo Belongings, ktorého hudbu skomponoval Samual Bordoli a libreto napísal Bill Bankes-Jones, sa inšpiruje prepravovanou batožinou cestujúcich železnicou. Pri svetovej premiére v noci na dnes boli jej interpretmi tenorista Robert Lewis a hráčka na violončelo, speváčka Zosia Jagodzinska. 

 

Nezostane pri jedinej prezentácii tejto opery, naplánované sú už jej predstavenia na najmenej dvoch tohtoročných festivalových prehliadkach. Najbližšie sa tak stane na londýnskej železničnej stanici King's Cross v rámci festivalu Tete a Tete, ktorý potrvá do 13. augusta. Ráta sa aj s minimálne jednou reprízou v priestoroch nočného rýchlika, a to v noci z 9. na 10. novembra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona