Pre štrajk preložili pojednávanie s obvineným z vraždy policajta

NETKY.SK • 18 Február 2015, 14:36 • 2 min
Pre štrajk preložili pojednávanie s obvineným z vraždy policajta

TRNAVA - Obžalobu z obzvlášť závažného zločinu vraždy si obvinený Milan S. vo štvrtok na Okresnom súde v Trnave nevypočuje.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je ohlásený štrajk zamestnancov, na ktorom sa podľa aktuálnych informácií zúčastní až 98 percent zamestnancov súdu. Milan S. je obvinený, že vlani v júni v obci Boleráz v okrese Trnava zastrelil policajta v službe, za čo mu hrozí doživotie.

 

"Trestný poriadok ustanovuje, že hlavné pojednávanie sa koná za stálej prítomnosti všetkých členov senátu, zapisovateľa a prokurátora. Bez prítomnosti zapisovateľky nebude možné hlavné pojednávanie vykonať,“ informovala agentúru SITA hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Viktória Pagáčová. Nový termín hlavného pojednávania je určený na 12. marca. Na Okresnom súde v Trnave preložili aj ďalších približne 50 pojednávaní. 

 

Incident, ktorý stál mladého policajta život, sa stal vlani v júni v noci, keď policajná hliadka kontrolovala vodiča auta Opel Zafira. Dychovou skúškou mu namerali 1,38 promile alkoholu, následne sa strhla prestrelka. Policajta zasiahli dve strely do hrudníka, na následky zranení zomrel. Pri prestrelke bola aj kolegyňa zavraždeného policajta, tá vyviazla bez zranení. 

 

Justiční odborári budú štrajkovať za štyri požiadavky – zvýšenie rozpočtu ministerstva spravodlivosti minimálne o 25 percent, zabezpečenie materiálno-personálneho a ekonomického chodu súdov, okamžité prijatie osobitného zákona o postavení zamestnancov v justícii a zlepšenie sociálno-ekonomickej situácie zamestnancov justície. Podporu týmto požiadavkám vyslovilo aj Združenie sudcov Slovenska, Združenie Za otvorenú justíciu, Súdna rada SR, ako aj sudcovské rady pri súdoch. Minister spravodlivosti Tomáš Borec vníma vyhlásený štrajk ako uplatnenie ústavného práva, ktoré rešpektuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona