Pre Šporara najkurióznejší gól v kariére

NETKY.SK • 16 September 2018, 14:06 • 2 min
Pre Šporara najkurióznejší gól v kariére

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava aj zásluhou kuriózneho gólu v podaní svojho kanoniera Andraža Šporara doma zvíťazili 3:2 nad hráčmi FC DAC 1904 Dunajská Streda v šlágri 8. kola najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy.

slovakia

left justify in out

"Belasí" si tesným sobotňajším triumfom upevnili líderské postavenie v tabuľke Fortuna ligy, majú momentálne päťbodový náskok práve pred rivalom zo Žitného ostrova, ktorému uštedrili prvú prehru v sezóne 2018/2019. Slovan si v 55. vzájomnom ligovom meraní síl s Dunajskou Stredou pripísal 33. víťazstvo, pri tucte nerozhodných duelov a desiatich prehrách vyznieval aj celkové skóre 101:47 jednoznačne pre bratislavský klub.

Futbalistom DAC sa na pôde Slovana nedarí, keďže len dva razy dokázali triumfovať - v rokoch 1996 a 2015. V domácom prostredí Slovan Bratislava ťahá s klubom zo Žitného ostrova sériu šiestich stretnutí bez prehry, počas ktorej až päťkrát zvíťazil. Aj v sobotu podvečer na Pasienkoch už v 20. min viedol 2:0 zásluhou Mohu a Šporara, ktorý v 73. min pridal tretí gól. domácich, pre "žlto-modrých" však bol veľmi lacný.

Dejan Dražič rozohral z vlastnej polovice pridlhú loptu na Šporara, slovinský útočník sa navyše nachádzal v postavení mimo hru. Avizoval to asistent rozhodcu, hlavný arbiter Dušan Sedlák nepískol a nechal pokračovať v hre. Brankár Dunajskej Stredy Martin Jedlička napriek tomu odkopol loptu na miesto, kde sa Šporar nachádzal v ofsajde. V súčasnosti najlepší kanonier Fortuna ligy s 8 gólmi strelou do prázdnej bránky pohodlne skóroval a zvýšil na 3:0, protesty hráčov DAC nepriniesli želaný efekt. V závere síce ešte zdramatizovali duel skorigovaním nepriaznivého stavu hosťujúci Vakoun Issouf Bayo a Christián Herc, dôležité tri body však zostali na Pasienkoch. Futbalisti Dunajskej Stredy, ktorí dohrávali od 89. min bez vylúčeného Baya, už nevyrovnali.

"Najprv som bol v ofsajde, postranný rozhodca zdvihol zástavku, a tak som už ďalej nepokračoval v akcii. Zastavil som sa na polovici súpera, zrazu mi však brankár súpera prihral loptu a videl som pred sebou prázdnu bránku. Pochopil som to tak, že rozhodca nechal súperovi výhodu a najmä neprerušil hru. Preto, keď sa ku mne dostala lopta, neváhal som a poslal som ju do siete. Som stopercentne presvedčený, že to bol regulárny gól," uviedol pre klubový web na margo okamihu zo 73. min Andraž Šporar, ktorý podobný gól ešte nedal: "Určite to bol najkurióznejší gól v mojej doterajšej kariére. Zaujímavé je, že sa napokon ukázal ako veľmi dôležitý a víťazný."

Český brankár DAC bol nespokojný. "Čakali sme, že v Bratislave to bude proti Slovanu ťažké. Navyše sme prehrávali už 0:3, za to si môžeme sami, už sme to potom nedotiahli. Aj po tom hlúpom góle. Bol som si na sto percent istý, že je to ofsajd, tak som to potom kopol na rozohranie - a ofsajd to nebol. Takže moja školácka chyba," cituje televízia TA3 slová 20-ročného Martina Jedličku, ktorý po stretnutí ešte na margo inkriminovaného momentu pre portál profutbal.sk doplnil: "Hrali dlhú loptu za obranu, videl som asistenta rozhodcu, ako zdvihol zástavku. Bežal som po loptu, kopol som ju na miesto určenia, kde bol ofsajd. Postranný stál, no po mojej prihrávke sa rozbehol, že hra má pokračovať. Šporar zakončil do prázdnej bránky. Keď všetci pískajú, je ťažké rozoznať hvizd arbitra. Keby to bolo niekde inde, tak to ofsajd je. Keďže sa to stalo tu, tak to ofsajd nebol. Rozhodlo to zápas."

Smutný po tesnej prehre bol aj kouč FC DAC 1904 Dunajská Streda Peter Hyballa. "Gratulujem súperovi k víťazstvu a trom bodom. Veľa sme spravili pre úspešný výsledok, som hrdý na svojich hráčov. V prvých dvadsiatich minútach sme ukázali výborný výkon. Niektoré ukazovatele však z našej strany neboli dobré, najmä v obrane, ktorá párkrát zaspala a aj z toho boli prvé dva góly. Pri oboch sa ukázala individuálna kvalita slovanistov," uviedol pre dunajskostredský klubový web 42-ročný nemecký lodivod DAC a doplnil hodnotenie: "Cez polčasovú prestávku som chlapcom povedal, že hráme dobre, aby neboli frustrovaní, pretože sme očakávali hektický záver. Slovan však ukázal skúsenosť, hral organizovane, no aj my sme pôsobili dobre. Chýbala nám finálna prihrávka. Boli sme aj svedkami komediálneho tretieho gólu, keď si Jedlička myslel, že je ofsajd, čím daroval gól súperovi. V tomto momente ani hlavný rozhodca nevedel, čo sa presne deje, a tak sa pýtal postranného. Sme mladé mužstvo, robíme chyby. Po treťom góle sme všetko stavili do útoku, znížili na 2:3, ale tretí gól sa nám už nepodarilo streliť. Nechýbalo veľa, aby sa body delili. Mali sme dve top príležitosti na vyrovnanie a rezultát 3:3 by bol viac spravodlivý.“

Za neoprávnený štart Marina Ljubičiča v 2. kole Slovnaft Cupu v Horných Orešanoch dostal hlavný tréner ŠK Slovan Bratislava Martin Ševela jednomesačný trest od disciplinárnej komisie SFZ a musel zostať iba na tribúne, mužstvo viedol v sobotňajšom dueli proti DAC jeho srbský asistent Vladimir Radenkovič. "Som hrdý a šťastný, že sme vyhrali tento dôležitý zápas a zvýšili sme náskok na prvom mieste tabuľky. Namiesto dlhých analýz sa však chcem pristaviť pri jednej situácii, ktorá sa nám žiaľ nestala prvýkrát. Opäť to bol zápas, keď sme robili veci správne a postupne sme si vybudovali trojgólový náskok. Potom sme však išli do nepochopiteľnej paniky a robili sme zbytočné chyby, ktorými sme súpera vrátili do zápasu," priznal na klubovom webe 40-ročný srbský kouč Radenkovič a dodal: "Budeme pracovať na tom, aby sme odstránili tento problém a nerobili si z jasného náskoku zbytočnú drámu. Zápas s Dunajskou Stredou mal správny náboj, okrem jednej - dvoch situácií to bolo obojstranne férové. Veľmi sa teším, že sme tento duel doviedli do víťazného konca. Musíme však ďalej pracovať, pretože máme čo zlepšovať.“

Slovenský reprezentant do 21 rokov v službách FC DAC 1904 Christián Herc sa pristavil pri spomenutej kurióznej situácii, ktorá bude asi ešte dlho rezonovať medzi fanúšikmi. "Martina Jedličku by som určite nevinil. Aj ja sám som si myslel, že my máme loptu a je ofsajd. Rozhodca však nezapískal, takže regulárny gól. Nemôžeme s tým už nič robiť, bol to normálne platný gól," vyjadril sa Herc pre TA3. Maročan so španielskym pasom v drese ŠK Slovan Bratislava Moha mal radosť, svoje 25. narodeniny oslávil najlepším možným spôsobom - proti DAC otvoril skóre krásne realizovanou štandardnou situáciou. Po jeho strele z priameho kopu vyťahol Jedlička loptu zo siete. "Strelený gól je pre mňa darček k narodeninám, zároveň aj pre klub. Ťažký zápas sme zvládli a máme tri body," poznamenal krídelník "belasých" Moha.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies