Pre smog zatvorili v Číne diaľnice a zrušili viaceré lety

NETKY.SK • 2 Január 2017, 18:57 • 2 min
Pre smog zatvorili v Číne diaľnice a zrušili viaceré lety

PEKING - Dopravu na severe a v strednej časti Číny dnes nepriaznivo ovplyvnil hustý smog. V oblasti, kde už dlhšie pretrváva vysoký stupeň znečistenia ovzdušia, pre nedostatočnú viditeľnosť uzatvorili úseky na prinajmenšom 30 diaľniciach a zrušili tiež viacero letov.

slovakia

left justify in out

Čínska metropola Peking dnes predĺžila tzv. oranžovú výstrahu pred smogom - teda druhý najvyšší stupeň ohrozenia - na ďalšie tri dni. Takéto varovanie zároveň znamená, že do mesta nemôžu vchádzať kamióny a zatvorené musia ostať viaceré miestne továrne, informovali čínske štátne médiá.

 

Úroveň nebezpečných častíc v ovzduší dnes v čínskej metropole dosahovala viac 300 mikrogramov na meter kubický, čo je 12-násobne viac, než odporúča medzinárodná norma.

 

Ešte vyššie hodnoty však zaznamenali v 25 ďalších mestách, pre ktoré počas uplynulého víkendu vydali v najvyšší - a síce červený - stupeň výstrahy pred znečistením ovzdušia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies