Pre škandál s vakcínami proti besnote v Číne odvolali niekoľkých funkcionárov

NETKY.SK • 16 August 2018, 17:51 • 2 min
Pre škandál s vakcínami proti besnote v Číne odvolali niekoľkých funkcionárov

PEKING - Vládnuca čínska komunistická strana odvolala vo štvrtok dvoch zástupcov provinčného guvernéra a jedného starostu po tom, ako odhalenia pochybného správania významného výrobcu vakcíny proti besnote vyvolali škandál.

slovakia

left justify in out

Informácie o odvolaniach boli zverejnené po schôdzke stáleho výboru politbyra komunistickej strany vedeného prezidentom Si Ťin-pchingom. Vláda sa snaží zmierniť rozhorčenie verejnosti súvisiace aj so zisteniami, že regulačný úrad vedel o možných pochybeniach už minulý rok, ale nekonal.

 

K odhaleniam, že spoločnosť Changchun Changsheng Life Sciences falšovala záznamy o výrobe vakcín, došlo v júni.

 

Medzi odvolanými sú dvaja zástupcovia guvernéra provincie Ťi-lin ležiacej na severovýchode krajiny, kde pôsobí výrobca vakcín, a starosta mesta Čchang-čchun. Prepustení boli tiež dvaja provinční predstavitelia zodpovední za kontrolu liečiv. Podľa agentúry AP zatkli šéfa firmy Changchun Changsheng Life Sciences a 14 ďalších osôb.

 

Zatiaľ sa neobjavili správy o ujmách na zdraví, ale úrady zhabali vakcíny a pozastavili ich výrobu v tejto spoločnosti. Taktiež stiahli výrobky zo zahraničných trhov, ale neuviedli presne, odkiaľ.

Zistilo sa, že firma primiešavala do vakcín tekutinu po záruke už od apríla 2014.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies