Pre situáciu okolo kúpaliska Mičurin podali aktivisti trestné oznámenie

NETKY.SK • 5 August 2015, 14:02 • 2 min
Pre situáciu okolo kúpaliska Mičurin podali aktivisti trestné oznámenie

BRATISLAVA – Situáciou okolo kúpaliska Mičurin pri Iuvente sa bude zaoberať aj polícia. Zástupcovia občianskeho združenia (OZ) Mičurin dnes podali trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Dôvodom je porušenie viacerých zákonov pri výbere prevádzkovateľa kúpaliska.

slovakia

left justify in out

"OZ Mičurin zistilo závažné podozrenia v súvislosti s podozrivo netransparentnou a podľa nášho názoru nakoniec aj zmarenou výzvou na prevádzkovateľa kúpaliska na Búdkovej ceste, ktorú uskutočnila štátna inštitúcia Iuventa v pôsobnosti ministerstva školstva," uviedol dnes Marcel Šimončič z OZ. Podľa jeho slov podozrivé bolo napríklad otváranie obálok s cenovými ponukami, ktoré neboli otvorené za prítomnosti všetkých záujemcov. Podozrivé podľa neho bolo aj vyhodnotenie ponúk.

 

Aktivisti taktiež vyzývajú ministra školstva Juraja Draxlera, aby z funkcie odvolal generálneho riaditeľa Iuventy Rastislava Pavlíka, ako aj jeho zástupcu Jána Hrubého, ktorí sú podľa OZ za súčasnú situáciu zodpovední. Kúpalisko je stále pre verejnosť uzavreté. Podľa Šimončiča je už letná sezóna stratená. "Technický stav kúpaliska umožňuje prevádzku, pretože sme ho prevádzkovali a vieme, čo tam je," zdôraznil Šimončič.

 

Na situáciu okolo kúpaliska Mičurin by dnes mal reagovať aj minister školstva Juraj Draxler na krátkom brífingu.

Ministerstvo pôvodne zamýšľalo, že by kúpalisko pre verejnosť otvorilo už v polovici júna. Vyhlásilo aj výzvu na krátkodobý prenájom, do ktorého sa prihlásili štyria uchádzači. Niektorí však nesplnili podmienky alebo stiahli svoje ponuky. Iuventa tak začala hľadať iné riešenia spolu so Starým Mestom. Podľa rezortu školstva sa v súčasnosti hľadajú riešenia a najmä finančné prostriedky na nevyhnutné technické opravy a zásahy a prevádzku kúpaliska.

 

Otázka prenájmu kúpaliska súvisí so zámerom vysťahovať Iuventu z areálu na Búdkovej ulici, na čo upozornil ešte v máji ako prvý Denník N. Informoval o tom, že k tomuto kroku štát pristupuje v čase, keď sa k susedným pozemkom v areáli na Búdkovej ulici dostal bývalý developér z Penty Juraj Šaštinský. Minister školstva Juraj Draxler následne reagoval, že budova a areál Iuventy sa predávať nebudú a rezort školstva to ani nikdy neplánoval. Podľa jeho slov sťahujú len zamestnancov do inej budovy Iuventy v bratislavskej Karlovej Vsi, pretože potrebujú, aby úradníci tejto príspevkovej organizácie ministerstva pracovali pohromade.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona