Pre silné sneženie uzavreli teheránske medzinárodné letiská

NETKY.SK • 28 Január 2018, 13:59 • 2 min
Pre silné sneženie uzavreli teheránske medzinárodné letiská

TEHERÁN - Iránsku metropolu Teherán trápia prvé veľké snehové zrážky, ktoré si už vyžiadali zavretie oboch tamojších medzinárodných letísk. Podľa polooficiálnej tlačovej agentúry ISNA sú všetky lety z Mehrabádu a letiska imáma Chomejního zrušené.

slovakia

left justify in out

Pozastavená je aj železničná doprava na veľmi používanej trati medzi Teheránom a pútnickým mestom Mašhad, informuje televízia PressTV. Z niektorých častí mesta obyvatelia zase hlásia výpadky elektriny. Teheránsky starosta Mohammad Alí Nadžafí vyzval prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter obyvateľov, aby pomohli mestským pracovníkom striasať sneh zo stromov a zabránili tak pádu ich konárov. Sneh komplikuje situáciu aj mimo hlavného mesta, v mnohých častiach krajiny sú zablokované cesty aj zavreté školy.

Aj napriek komplikáciám sa mnohí Iránčania snehu tešia, keďže prišiel v období veľkého sucha. Guvernér provincie Teherán Isa Farhádí začiatkom januára informoval, že zažívajú najväčšie sucho za uplynulých 47 rokov. Farhádí varoval, že ak tento trend bude pokračovať, 52 percent obyvateľov provincie nebude mať na druhý rok pitnú vodu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies