Pre šéfa Hondy je Márquez ako Alberto Tomba

NETKY.SK • 23 August 2014, 09:15 • 2 min
Pre šéfa Hondy je Márquez ako Alberto Tomba

RÍM - Španielsky fenomén seriálu majstrovstiev sveta cestných motocyklov Marc Márquez spravil z triedy MotoGP poriadnu nudu, vo veku 21 rokov ho už zaraďujú k nesmrteľným postavám svetového športu.

slovakia

left justify in out

Obhajca prvenstva triumfoval v prvých desiatich pretekoch tejto sezóny, po jedenástych má v hodnotení astronomický 77-bodový náskok pred tímovým kolegom Danim Pedrosom z Repsolu Honda.

"Všetci ostatní pri ňom vyzerajú ako amatéri. To, čo predvádza v súčasnosti, je absolútne okúzľujúce," povedal podľa sport1.de bývalý päťnásobný šampión v najsilnejšej kubatúre Mick Doohan. "Márquez je pre mňa ako Alberto Tomba, legendárny taliansky lyžiar, ktorý svojimi slalomovými kúskami ohuroval masy," poznamenal tímový šéf Hondy Livio Suppo. 

 

Márquezovi prestrihol v Brne na Veľkej cene ČR víťaznú šnúru spomenutý Pedrosa, Španiel skončil štvrtý. "Istým spôsobom spadlo z mojich pliec bremeno, ľudia už odo mňa nebudú očakávať víťazstvo v každých pretekoch," komentoval "úľavu" po pretekoch starší brat Álexa Márqueza zo seriálu Moto3. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona