Pre rozsiahle vojenské cvičenia Čína uzavrela časť Žltého mora

NETKY.SK • 28 Júl 2017, 09:14 • 2 min
Pre rozsiahle vojenské cvičenia Čína uzavrela časť Žltého mora

PEKING - Čína uzavrela časť Žltého mora pri svojom južnom pobreží, dôvodom sú vojenské cvičenia.

slovakia

left justify in out

Ako informovali úrady mesta Lien-jün-kang, od štvrtka do soboty sa komerčné lode nebudú môcť dostať na územie o rozlohe zhruba 40-tisíc kilometrov štvorcových.

 

Podľa vyhlásenia Čínskej ľudovo-oslobodzovacej armády sa medzi mestami Lien-jün-kang v provincii Ťiang-su a prístavom Čching-tao v provincii Šan-tung uskutočnia "vojenské aktivity veľkého rozsahu". Cvičenie sa bude konať len pár dní pred oslavami 90. výročia armády, ktoré ešte nie sú bližšie špecifikované.

Čína nedávno urýchlila morské cvičenia vzdialené od prístavov, na ktorých sa podieľa aj ich jediná operujúca lietadlová loď a jej bojová skupina. Vo štvrtok sa skončilo spoločné cvičenie čínskych a ruských námorných síl v Baltskom mori blízko Petrohradu.

 

Osemdňové cvičenia s názvom "Spoločné more 2017" boli zamerané na spoločné záchranné misie a "zabezpečovanie námorných ekonomických aktivít", informuje agentúra Sinchua.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona