Pre rodinu zavraždeného poľského kamionistu sa vyzbieralo takmer 175-tisíc libier

NETKY.SK • 28 December 2016, 17:40 • 2 min
Pre rodinu zavraždeného poľského kamionistu sa vyzbieralo takmer 175-tisíc libier

LONDÝN/VARŠAVA/BERLÍN - Internetová zbierka na pomoc rodine zavraždeného poľského kamionistu Lukasza Urbana, ktorý sa stal prvou obeťou páchateľa teroristického útoku na vianočnom trhu v Berlíne z 19. decembra, vyniesla aktuálne už viac ako 174.500 libier.

slovakia

left justify in out

Iniciátorom zbierky bol britský kamionista David Duncan, ktorý 20. decembra zriadil na platforme Gofundme osobitné konto a ktorého cieľom bolo pôvodne vyzbierať najmenej 50.000 libier pre pozostalých po kolegovi, ktorý zanechal manželku, 17-ročného syna a rodičov. Tento pôvodný cieľ sa podarilo naplniť už o dva dni neskôr.

 

O iniciatíve informovali tak britské, ako aj nemecké a poľské médiá.

 

David Duncan zdôraznil, že sa nepoznal osobne s Poliakom, ktorého osud ním však tak zatriasol, že sa rozhodol pomôcť. Súčasne pripomenul, že si v plnom rozsahu uvedomuje, že žiadne množstvo finančných prostriedkov nenahradí blízkym stratu manžela, otca a syna, avšak môže im aspoň trochu pomôcť v ďalšom živote.

 

Pôvodne sa iniciátor obrátil predovšetkým na kolegov-kamionistov, medzičasom však do zbierky prispieva aj široká verejnosť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies